10 Ocak 2008 Perşembe

Ankaralıların dişeri kalmadı!

Ankaralıların dişeri kalmadı!

İSMAİL CEM ÖZKAN - Ankara bildiğimiz gibi susuzluk içinde çöl şehri koşullarında yaşıyor. Camiye gidenler dahi abdestlerini çöl kumu ile almak zorunda. Su yok olduğu için su ile abdest almaya dini bütün vatandaşları çöl kumu ile nasıl abdest alınacağı konusunda hemen bir meslek geliştirilmiş, ve kurslara başlanmış bile.

Ankara yeni meslekler yaratarak iş hayatına canlılık kazandırırken bazı meslekleri de işlevsiz bırakıyor! Bunlardan biri dişçilik! Dişleri fırçalamayan Ankara halkı ağız kokusundan kurtulmanın bir yolu olarak dişlerin dökülmesini ve hepten kurtulmasına bulmuşlar. Su olmadığı içinde çorba yapamadıkları içinde şimdi yemek yeme sorunu ile karşı karşıya kalmışlar! Hem dişlerinden olmuşlar hem de diyet gibi sorunları kalmamış oluyor!

Görüyorsunuz değil mi, iki meslek baştan yok oldu! Hamamlarda su tankerlerle gelip hamam keyfi yapmak isteyenler ise hamamlar önlerinde tek sıra olmuşlar, sıraya ahaliyi getirmek içinde değnekçiler türemiş, söylendiğine göre değnekçiler de mafya tarafından atanıyormuş, bir değnekçi olmak için iyi para vermek gerekirmiş, tabi söyleyenlerin yalancı şahidiyim!..
Hamamlar yeniden canlanmış, aranan meslek tellakçılık olmuş! Tarih yeniden canlanıyor diyerek göbek atar olmuş, Ankara’nın göbekli başkanı! Göbeğini kaşıyıp kaşımadığını bilmiyorum ama hamam bir leğen ile gidip, artık suyu eve taşıdığını görenler anlatıyor, o suyu tuvalette kullanıyormuş, bu sayede tuvaletteki koku oluşmadan önlemiş oluyor! Görenler ne zeki başkanımız var diyerek böbürleniyorlarmış!

Başkanına layık bir şehirde yaşıyoruz diyerek toplu dualara gidiyorlarmış, ellerin avuçları yukarıya doğru değil de, yere doğru tutup bir güzel dua ederken, Allah başımızdan başkanımızı eksik eylemesin diyerek dua edenler duyuluyormuş! Çöl sıcaklarına alışın, biraz daha dişinizi sıkın bakın kurtulacağız diyerek ahaliyi oyalayan başkan, dişleri tertemiz olduğunu görenler hayretler içinde birbirine bakıyorlarmış, acaba başkana bilinmedik bir yerden diş fırçalamak için su mu geliyor! Alamanlar susuz diş fırçalama için macun icat etmiş olabilirler, ne de olsa susuz çamaşır yıkayan çamaşır makinesi icat ettiler! Onu da icat etmişlerdir! Başımızdan alaman teknolojisini eksik eylemesin Allah’ım!

Ankara ahalisi dişini sıkmaya o kadar alışmış ki, dişsiz kaldığını dışarıdan gelen birini gördüğünde anlıyormuş! Çünkü dışarıdan gelenlerin ağzında beyaz beyaz bir şeyler olduğunu gördüklerinde hülyalara dalıyorlarmış, bir zamanlarda bizimde vardı! Yeni yetme kuşak onu da bilmiyor ya, neyse işte dışarıdan gelenlere iyi bakılmamasının sebebi birazda buradan! Unuttukları şeyi anımsatıyorlar. Ankaralılar, Ankaralılar arasında mutludur!

Çöl sıcakları Ankara’da yeni meslekler yaratıyor, bazı meslekleri ise anlamsızlaştırıyor! Dişçiler eski günlerini arar olmuşlar, bir yandan da başkanın dediğini zihinlerinden çıkarmıyorlarmış, sular geldiğinde işiniz çok artacak, biraz dişinizi sıkın! Dişçiler gelecek günlerin bol kazançlı günlerini düşünerek dişlerini sıkmaya devam ediyorlar!

Ankara başka şehirlere örnek olacak mı? Bekleyip göreceğiz, fakat Ankara örneğinden ders alan bir çok başkan görüyorum! Onlarda şimdiden göbekli başkandan ders almak için sıraya girmiş durumdalar! Akıllı adam her koşuldan ders alabilendir!


15 Ağu. 07

Hiç yorum yok: