7 Ocak 2008 Pazartesi

başörtüsü konusu şimdilik aihm kararı ile noktalandı.

başörtüsü konusu şimdilik aihm kararı ile noktalandı. bu noktalanmaya aşırı şekilde içerleyen başbakan rte açıklamada bulunmuş!
neyse ne açıklamada bulunduğunu hepiniz okumuşsunuzdur!
benim için ne dediği pek önemi yok, o kadar da ciddiye almıyorum rte, çünkü burada bunu deyip havada başka şey diyebilir!
o yüzden sorunun başka bi yönüne eğileyim dedim.
bu günlerde bayağı eğilir olduk değil mi?
ben de o modaya uyup sorunun ab ile olan ilişkisine geleyim.
rte türkiye´deki bürokratik direnci ve ordunun geliştirmiş olduğu direnci kırmak için kendi çıkarı için ab konusunda dört elle sarılmıştı. bütün ümidi ab ve oradan alınacak kararlara bağlamıştı. çünkü kendi başına alsa büyük bir direnç ile karşılaşırken ab'de den alınan kararlara türk bürokratlarının direnci yüksek olmuyor. sadece polis uzun bir süredir cmuk ve benzeri yasaları bahane edip işi özel güvenlikçilere bırakınca ortalık kapkaçtan ve soygundan geçilmez oldu!
rte işte bu karar ile arkadan bıçaklandığını düşünüyor, ilk gün sesi dahi çıkmamış. ee alışma sürecide kolay değil değil mi?
şimdi türk bürokratı zafer kazanmış havalarda geziyor, çünkü ılımlı islamın bayrağı bu sefer hukuki olarak nihaiyi karar ile yerinden sökülmüştür.
yenilen ise hükümet ve onun başbakanı.
bugüne kadar rakiplerini ab ile sıkıştıran ılımlı islam olupta sonra liberal politikayı savunan hükümet, ne yapacakta şu şımarmış ve zafer bayramını kutlayanları cezalandırabilir?
rte fransa´ya bakıp iç çekiştiriyor, acaba bu olaylar başörtüsü için yapılamaz mı diye!
istanbul´da yapılan bir toplantıda resmen türk bürokratlarını türkiyede yatırım yapanlara şikayet ederken kafasından aihm kararının kendi lehine olacağını düşünüyordu belki!
şimdi türkiye´de geleneksel devlet yapısını savunanlar ile ılımlılar arasında süren bu çekişme bakalım nasıl bir viraj alacak yakında?
çünkü esas sonuç cumhurbaşkanlığı seçimi ile ortaya çıkacak!
orada kozlar karşılıklı olarak paylaşılacak!
peki, bu çekişmeler dışında başka bir çıkış noktası yok mu?
bence var, ya sizce?

11.11.2005
ismail cem özkan

Hiç yorum yok: