10 Ocak 2008 Perşembe

Bilim adamları kimin hizmetinde?

Bilim adamları kimin hizmetinde?

İSMAİL CEM ÖZKAN - Bilim adamları kimin hizmetinde olduğumu sorduğumda doğal refleks olan insanın diyeceksiniz, fakat ben insana hizmet ettiğini düşünmüyorum, son gelinen noktada. Bilim adamları parayı kim veriyorsa ona hizmet ediyor, arada bazı olumlu gelişmeleri de insan yararlanıyor!

Son olarak “Kişinin fiziksel bedeni dışında ve bilinçli bir şekilde başka mekanlara yaptığı yolculuk ve bu bedeniyle geçirdiği deneyimler” olarak tanımlanabilecek bu olayın nörolojik nedenini bulmayı amaçlayan Londra Üniversitesi ve İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü uzmanları, “astral seyahate” benzer bir deneyim yaratmak için sanal gerçekliğin kullanıldığı deneyler yaptı. Bu deneyden amaçlanan ne? Oyuncak sektörü için bir açılım mı? Elbette çünkü buradan elde edilen sonuçlar ile oyuncak sektörü insanı teslim almaya ve yalnızlaştırmaya doğru götürecektir. Oyuncaklar çıkmadan reklamları yapılıyor, satışa çıkacağı gün ise bir çok büyük şehirde aynı anda satış mağazalarının önünde kuyruklar oluşmaktadır. Bir oyuncak çılgınlığı kaç yıldır vardır? P2 adı verilen ve Sony tarafından çıkarılan oyun kutucukları için günler öncesinden mağaza önünde uyuyan oyun hastası insan sayısı arttığını global olarak yapılan satışlardan çıkarılabilmektedir. Bütün dünyada aynı içerik ve biçimde oyun çıkıyor ve aynı hızda tüketiliyor!

Bu tüketim çılgınlığı sonucu daha gerçekçi hisseleri oyun sektörüne kazandırmak için bilim adamları enerji harcıyorlar. Bu buluşlar aynı zamanda psikolojik olarak uygulanan silah sanayisi içinde yararlı sonuçlar doğuracaktır. Bilincini kaybeden ve sanal bir dünyada dolanan insanların kendilerini birer kahraman hissederek, düşmandan korumak için dünyayı ateş gölüne çevirecek donanıma sahip milyonlarca insan yeryüzünde olacaktır. Savaş sektörü her türlü bilimsel çalışmadan sonuç elde etmekte ve kendisi için lazım olan biyolojik, kimyasal silahların dışında psikolojik ve duyumsal silahlarında geliştiğine tanık oluyoruz. Var olan gerçeklik değiştirilerek ve sanal olarak yaratılan senaryolar birer gerçek gibi sunulup sonucundan etkilenecek olan insanlara tartıştırılıyor. Bunun en son örneğini birkaç ay önce yaşadık. Baran adlı bir bayanında katılımı ile ABD’de bir büroda yaratılan sanal gelecek, bütün ülkede olacakmış havası içinde tartışıldı. Bu tartışmadan kim karlı çıktı?

SARS hastalığı olarak sürülen ve bir kedi türü için üretilen virüsün bir çok insanın can almasına neden olduğu unutulmamalıdır. Bu sars virüsünden etkilenen bölge dikkat ile incelendiğinde bir görünmeyen savaş alanı olduğu görülecektir. Kuş gribi olarak belirli ülkelerde görülen virüsün nerede üretildiği ve nasıl yayıldığı henüz açıklanmadı. Belki yıllar sonra Kennedy başkanın kendi halkının üzerinde uyguladığı düşük çözünürlüklü grip virüsü sonucu ölen yüzlerce insan için özür dilenmesi gibi. Uzak Asya’da yayılan AİDS virüsünden sorumlu olan bir ilaç firmasının özür dilemesi gibi geçiştirilecek!

Bilim adamları silah sanayisi için çalışmaktadır sonuçta. Geri kalmış ülkelerde ise bilimsel çalışmanın neden geri olduğu ortaya çıkıyor bu bakış açısı içinde, çünkü teknolojiyi elinde tutan yeni gelişilmelere izin vermez! Bu ülkede bilim adamı neden çıkmıyor, diye kafamızı fazla zorlamayalım, çünkü ona izin veren teknolojik alt yapımız yok! Gerekirse bu ülkede kafası biraz çalışan bilim adamı hemen alınır ve kendi mekanlarında istihdam edilir.

Bilim adamı insanlık için değil, silah sanayisi patronları için çalışmaktadır, ondan dolayı dünyada hiçbir zaman savaşlar sonlanmayacaktır. Eğer savaş sanayisi yok edilmez ve bundan geçinenler bertaraf edilmez ise..

26 Ağustos 2007

Hiç yorum yok: