12 Ocak 2008 Cumartesi

Bugün gözüme takılanlar…

Hüseyin Çelik’in başöğretmeni Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’müş, çünkü başöğretmenin makamında oturan kişi aynı zaman da onun bu kariyerini de almış kabul ediyor. Aristoteles bugün yaşasaydı Çelik’e hak verirdi, düz mantık ile ancak bu sonuca varılır!

Hatay’da üniversiteli kızlarla büyü bozma bahanesiyle cinsel ilişkiye girenler göz altına alınmış. İlişki sonunda bir de paralarını almışlar. Büyü bozmak adına bize tecavüz ettiler diyerek şikayette bulunmuş üniversiteliler. Üniversite öğrencilerin düşünce yapısı Çelik’in kafası ile ne kadar uyumlu olduğunu düşündünüz mü?

Bugün öğretmenler günü, öğretmenlerin ne kadar sefalet içinde yaşadığı ile ilgili haberlere gazete sayfalarında rastlamışsınızdır. Sefaletlikleri acaba sadece ekonomik mi?

Dünya’da eğitim sisteminde bir gerileme olduğunu yapılan araştırmalarda görülmektedir, acaba global olarak eğitim sisteminin çökmesi kimlerin işine geliyor?

İnternet dünyasında dolanan ve para kazanmayı vaat eden iletilerin fazladan dolaşması acaba bu çöküş ile bağlantısı var mıdır? Bir an önce köşe dönme hayali kurmak çöküşün belirtisi mi?

Günümüzde ekran yorumlarında dini adamların görüşlerinin alınması bu çöküş ile bağlantı kurulabilinir mi?

Klonlanmış koyunumuz kurban edilebilinir mi tartışması başlamış. Bilimsel bir çalışmayı nasıl algıladığımız ortada değil mi? Orada önemli olan klonlanmış koyun olmadığı, bu klonlanmanın Hitler’in rüyası olduğunu neden görmeyiz? Saf ırk yönünde atılmış bir büyük adım, ne kadar etiktir? Bizde hemen neden kurban tartışması açılır?

Beklentileri fazla olanların hayal kırıklıkları da fazla olur.

Gaziantep'te açılan bir sergideki çıplak kadın resimleri çaputla kapatıldı. Bu hangi çağın eseri?

Özürlü kız mide bulantısı şikayetiyle doktora gitti ve hamile olduğu ortaya çıkmış. Bu olaydan bana ne diyebilirsiniz, fakat gerçek hamile kalınca ortaya çıkmış, meğer bütün akrabaları tecavüz etmiş. Tecavüz gerçekleştirilenlerin listesine baktım, baba, enişte, eniştenin kardeşi diyerek uzayıp gidiyor.

Yeni bir araştırma, erkeği, meslektaşından daha fazla kazandığını bilmenin mutlu ettiğini ortaya koydu. Bu sayede biraz fazla para ver, verimliliği artır döneminin teorisi de oturmuş oldu!

İzmir'in Bornova İlçesi'nde bir ilköğretim okulunun tuvaletindeki muslukları sökerek çalan üç genç, çaldıkları musluklarla yakalanarak gözaltına alındı. Okul sevgisi bu kadarmış!

24 Aralık 2007

Hiç yorum yok: