10 Ocak 2008 Perşembe

CHP lider değiştirirken…

CHP lider değiştirirken…

İSMAİL CEM ÖZKAN - CHP yeni bir kimliğe bürüneceği bu seçim ile ortaya çıkmıştır, statüko sahibi, devletin yerine kendisini koyan anlayış yerine, değişimi kabul eden, ilerlemeyi ilke edinmiş, çağdaş dünya ile buluşturacak bir lidere ihtiyaç var!

Parti kendisini yeni tanımlarken, lider konumu önem kazanıyor, çünkü partiyi ancak ve ancak ülkemizde lider bir yere götürebilir, çünkü sivil kurum ve kuruluşlar bu konuda başarılı bir çalışma yürütemedikleri için baskı grubu özelikleri göstermiyorlar. Siyasi hayatımız içinde yeterli ve güçlü bir sivil kurumlar olmadığı için liderlik önem kazanmaktadır.

CHP’yi ileriye götürecek ve meclis içinden bir lider olacak!

Bu liderlik fonksiyonu olarak ve sosyal demokrasiyi gerçek anlamda ifade edebilecek tek bir isim vardır, o isim UFUK URAS’tır. Ufuk meclis için gerekliydi, çünkü emekçinin sesi olacaktı. Barış söyleminin gür çıkması içindi. Uras bu söyledikleri ve savunduğu politikalar CHP başında olmuş olsa, parti hem ileriye gidecek, hem de ülke gerçek anlamda kitlesel sol ile tanışmış olacaktır! CHP’ye Ufuk gerek!

CHP içinde bir çok lider denemeleri olmuş ve hizip çalışması ötesine gitmemiştir, Uras hem yıpranmamış, hem de gerçek anlamda sol politikayı ortaya koyup, onu savunacak bilgi birikimine sahiptir. Sol politikaların geniş kitleler tarafından sahiplenmesi, ancak ve ancak gerçek bir lider ile olacaktır!

Bu önerim umarım ciddiye alınır ve CHP saflarında ufuk gözükür ve gerçek kitlesel sol oluşur.

CHP bu yapısı ile ileriye gidemeyeceği, her seçimde oyları arttığı iddia etmiş olsa da geniş kitlerden kopmuş, toplumsal sorunlara duyarsız, kültürlerin varlığına tepkili, dinlerin çeşitliliğini eski geleneksel bakış açısıyla ret eder konumdan çıkıp, Türkiye’yi olduğu gibi kabul eden, onun sorunlarına gerçek anlamda çözüm bulabilecek bir lider! O şimdi mecliste ve meclis ufuk ile olaylara geniş bakabilecek, cepheleşme yerine sorunu gidermek için çözüm arayan bir muhalif partisi olabilir.

Cepheleşmeye karşı, kavgaya karşı CHP lideri olarak Ufuk Uras parti başına gelmelidir!

Sosyal demokrasi partisi başında bir sosyalist olmalıdır!

Sol sorunlara çözüm üretmeye devam edecektir, sadece çözüm üretmeyecek onu hayata geçirebilmesi için iktidar olması gereklidir!

İktidar yürüyüşü Ufuk Uras ile olacağına inanıyorum!

Bu düşünceme katılıyorsanız, Ufuk’u CHP başına itekleyelim!

24 Tem. 07

Hiç yorum yok: