10 Ocak 2008 Perşembe

CHP’ye göre kendisine oy vermeyenler bölücü!

CHP’ye göre kendisine oy vermeyenler bölücü!

Bugüne kadar CHP gibi bir parti her seçim öncesi bölücülerden bahseder! Sandığa yaklaştıkça oylarınızı bölmeyin, iktidara bizi taşıyın derler ama iktidara seçim ile gelemezler. Partisine oy vermeyenler yüzünden iktidara gelmemiştir, ondan dolayı parti başkanı istifa etmez.

22 Temmuz seçimi sonucunda da şimdiden yenilgisinin bahanesi hazırdır, çünkü bölücüler bağımsız aday olmuş, ya da % 1 bile oy almayan partiler oyları bölmüştür. O yüzde bir dedikleri de sol partilerdir, sosyalistler ve komünistlerin oluşturmuş oldukları partilerdir. Onlar ile seçim öncesi görüşmezler, çünkü nasıl olsa onların oylarına ihtiyacı yoktur partinin, bu seçimde kesin iktidar olacak gözü ile bakarlar ama iktidara gelince ne yapacaklarına dair bir politikaları yoktur. Her milletvekili adayı parti başkanına karşılıksız bağlıdır, seçim meydanına bile başkanın yanında çıkar, kendi başına bir şey söyleyemez. Parti politikası belirleyicidir, onun dışında hiçbir şey söylenemez. Yerel sorunlar dahi bu seçim çalışmaları sırasında vurgulanmaz, genel merkezin belirlediği politika değiştirilemez, çarpıtılamaz! Seçim sonrası ise kaybetmelerinin esas sorumluları ise kendilerine oy vermeyen sol’dur!

CHP sağa açılım politikası yapar ama açılımın aslında anlamsız olduğunu kimseye söylemez, kendisinin üzerine yapışmış sol etiketi atmak için sağ açılım yapmaktadır, fakat ona rağmen propaganda araçları olan yazarlar onu sol olarak göstermeye devam ederler. Bu seçimde zorunlu olarak sol olan etiketi korumak zorunda kalmıştır, çünkü o rol bu seçimde de üzerine kalmıştır. Oyları bölmeyelim söylemi ise, gelişmekte olan sola karşı beslenmiş bir düşmanlıktır! Bütün oylar CHP pusulasında olmalıdır, fakat olmuyor! Türkiye sağ politikaların uygulaması sonucu tam olarak sağa yatmış durumdadır. Bugünkü iktidar kavgası hangi sağın iktidara geleceğidir.

CHP meclise girmez ise laiklik elden gider diye bir inanç vardır, peki mecliste olmadığında ne oldu? Uygulamadaki laiklik gitti mi? CHP mecliste olmaz ise devlet dairelerinde kadrolaşma olur! Oldu da kadrolaşma olmadı mı? Ne yaptı kadrolaşmalar karşısında? CHP mecliste olmaz ise bir çok dosya hasır altı edilir! Oldu da hangi dosyayı açıklığa çıkardılar, hangileri komisyonlarda kayboldu, devlet sırrı diyerek hangileri açıklanmadı?

Bütün bu cümlelerin sonunda şunu sormak gerek, CHP meclise giremez ise ne olur? Bu soruya verilecek yanıt önemlidir, çünkü iktidar olsalar dahi kuracakları koalisyonu düşündüklerinden olsa gerek gelecek politikaları yoktur. Sivil bir anayasa hakkında düşünceleri nedir? Kimse bilemez, devlet partisi olduklarını düşündükleri için büyük olasılıkla devleti koruyan, bireyi yok eden bir anayasa kafalarında durmaktadır!

Oyları bölün ve bağımsız ve sosyalist, komünist partilere oy verin! Solun geleceği için, gerçek solun Türkiye politik arenasında istenilen güçte yer alabilmesi için oyunuzu özgürlükten, bireyin gelişimini ön plana alan sol partilere verin! Oyları bölmeyelim diyerek alışkanlığa devam etmeyin ve ezberleri bozun! Ezberi bozmak senin elindedir!

8 Temmuz 2007
İSMAİL CEM ÖZKAN

Hiç yorum yok: