10 Ocak 2008 Perşembe

Devlet yeniden yapılanırken…

Devlet yeniden yapılanırken…

İSMAİL CEM ÖZKAN - Devlet bu seçim süreci sonrası yeniden yapılacak, çünkü seçim beyanında AKP bunu beyan etti!

Devlet yeniden yapılanırken, gelişen duruma göre tavır almayı bir meziyet gören başbakanımız var, eğer gelişmeler cumhurbaşkanı seçimine kendisini işaret ederse, cumhurbaşkanı yetkileri artırılacak, yani yarı başkanlık sistemini Özal yapamadı, bari ben yapayım bekleyişinde!

Eğer cumhurbaşkanı olarak kendi yol arkadaşını seçecekse, yol arkadaşının da kendisinden daha fazla yetkisi olmasını istemediğinden, yetkileri azaltılacak! Şimdi cumhurbaşkanlığı seçimi belirsizliğini koruyor!

Anayasa değiştirilecek denmekte, yasal başka bir süreç devam etmektedir, cumhurbaşkanını halk mı seçsin, meclis mi? Halkoylaması olduğunda belki cumhurbaşkanı seçilmiş olacak, bu durumda yasa geriye işletilemediğinden seçilen ne olacak?

Başbakan pragmatist yaklaşımını burada da sürdürüyor, yani hangisi işine gelirse ona göre tavır değiştirecek! İşine geldiği zaman anayasa değişikliği, işine geldiği zaman seçim yasası değişikliği!

Büyük olasılıkla yerel seçimler mayıs ayında olacak! Çünkü bugünkü iktidarın işine Mayıs ayı uygun düşmektedir, çünkü gelecek sene daha da sıcakların artacağı kabul edilirse, dolmamış barajlar ile yerel seçimlere gitmek demek, İzmir’i alacağım derken öteki büyük şehirleri kaybedebilir! Evdeki pirince de göz dikiyor, dışarıdaki bulgura da!

Devletimiz yeniden biçimleniyor, başbakanın ihtiyaçlarına göre biçimleniyor gibi bir his doğdu içimde! Başbakanın ihtiyaçları ülkenin ihtiyaçları ile aynı mı?

İhtiyaç duyduğunda oğlunu ABD’de burslu okutuyor, demek ki ihtiyaç duyduğunda burs verecek kesimde hazır! Güç veren kesimde malumumuz! Erdoğan partisi ülkeyi yönetiyor, umarım ülke Erdoğan olmaz!

12 Ağustos 2007

Hiç yorum yok: