12 Ocak 2008 Cumartesi

Düşüncelerime takılanlar…

İspanyanın bir şehrinde fakirliğe karşı bir maç organize edilmiş, fakirlere yardım amacıyla yapılan maça Avrupa’nın fakirleri gitmiş.

Türkiye’de dil yasağına bir örnek var bugün bir gazetenin başlığında. Kürtçe yazı yazdı diyerek açılan davaları gündeme getirmiş. 1928 yılında çıkan harf devrimi olarak kabul edilen yasalar bugüne uygulanmaya çalışılıyor. Türkiye’de 29 harf dışında harf kullanmak yasaksa, o zaman İngilizce harflerle yayın yapan Show teve de kapatılmalı!

Atv ve sabah grubunu almaya giren üç adaydan ikisi Fettuhahçı gruplara yakın olduğunu düşünürsek, acaba bu grupta ılımlı İslam yayınları arasına mı girecek? Türk medyası ağırlık olarak hangi tarafı temsil ediyor, ılımlı İslam’ı mı, laik kesimi mi?

Savaştan en çok para kazanan yüz kişi arasında 12 Türk de girmiş. Savaşın neden bu kadar istekli taraftarı olduğunu anlamaya yeterli sanırım.

Her sene Edirne ve çevresi taşan ırmaklar yüzünden su altında kalır, bu sene de kaldı. İstanbul barajları hala yeterli su kapasitesine sahip değil. Bu yazda İstanbul susuzluk ile mücadele edecek. Edirne İstanbul arası kaç kilometre?

Karadeniz’de balıkçı sayısı artıyormuş, doğal olarak da balık azalıyor. Balıkların yok olduğunda artan balıkçılar ne yapacaklar? Bana göre deniz ortasında kurulan balık çiftliklerinde işçi olacaklar!

İstanbul’da deprem olacak diyerek medya önüne gelenlerin şimdiki mal varlıkları açıklansa acaba deprem korkusunu yaymadan önceki mal varlıkları arasındaki uçurum ne kadardır? Bazıları savaştan para kazanır, bazıları korkularla!

İstanbul’da gökdelen sayısını google’den incelediğimde gözlerime inanamadım, dağ taş gökdelenlerle dolmuş, hani deprem bölgesindeydik? Bir apartmanda bir köy oturmaktaydı eskiden, şimdilerde bir kasaba bir apartmanda oturmaktadır!

En çok heykeli olan Türk kadının adını biliyor musunuz? Oğlu kadar olmazsa da büyük şehirlerde heykeli bulunuyormuş. Elbette Zübeyde Hanım.

İspanya Kralı Juan Carlos'un geçtiğimiz hafta bir zirvede Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez'i azarlaması çılgın bir akımı da beraberinde getirmiş. Kral'ın "Neden çeneni kapatmıyorsun" diye bağırması, cep melodisi oldu ve bu bir sektöre dönüştü. Bu işten para kazananlar savaştan para kazananlara elleri ile nanik işareti yapıyorlar mı acaba?
20.11.2007

Hiç yorum yok: