10 Ocak 2008 Perşembe

Sonunda bu da oldu!

Sonunda bu da oldu!

Sonunda bir kanalımız daha yayın dünyasına adım atıyor! Bu yayın yapan kuruluş, son dönemde artan cenazelere ilginin artmasını fırsat bilip cenaze kanalını yeni yayın döneminde yayına sokacakmış!

Düğün TV olurda Cenaze TV olmaz mı? Bu konuda bir bilgi dahi beynimin hiçbir damarında dolaşmadı ama birileri bu işi ciddiye almış ki, yakında yayın yapacak TV’nin içeriğini uçuruvermiş medyaya. İlgimi çekti hemen, çünkü arkadaşlarla oturup bizde gerdek gecesi adlı bir kanal kuralım mı tartışmasını yapıyorduk! Gerdek biliyorsunuz bizim geleneklerimizde önemli bir yer tutmaktadır. O önemli anını tüm insanlık ile paylaşmayı düşünenler için hizmet edecekti. Erkek olup olmadığı konusunda kafasında soru olanlar ise, ele güne karşı bakın erkekliğini ispatladığı geceyi tüm evrene gösterecek diyerek umut içinde müşteri profilimizi çıkarmayı düşünüyorduk!

Bizler müşteri profili üzerinde çalışırken, bakım ki başka bir haber, CENAZE TV yakında yayında! Müşteri olarak kimleri seçmiş olabilir? Cenazeler son dönemde günlük yaşantımızda önemli bir yer elde etmeye başlandı. Asker cenazeleri kitlesel katılımlar olurken, her türlü cenazeye kitle olarak katılmayı kendilerine iş edinmiş ağıtçı ve slogancı bir kesimde kendisini hissettirmeye başladı. Bu kesim, cenaze olsunda ne olursa olsun katılıp gidenleri hep iyi bilir ve arkasından dualarını esirgemez! Gerçi bir bölümü cami avlusunun dışından gözü yaşlı olayı takip eder, tam önlerinden cenaze geçerken elini iki yana açıp dualarını gidenin arkasından okur!

İnsanlarımız kamera önünde dolaşıp, ekrana çıkma hastalığına tutulmuş gibi, bu düğünde olmakta, cenazede olmakta! İnsanın en son yolculuğudur, cenazeler. Bu kanal sayesinde bir de bu en son yolculuk bir gösteriş merasimine de dönebilir. Parası olan bu cenazeleri yayınlatır ya da sponsor olur! Garibanın cenazesinin ise hiçbir çekiciliği olmayacağı için kimsesizler mezarlığında yerini alacaktır.

Bende bu Cenaze TV olayı çok iyi düşünülmüş ve iyi profili çıkarılmış bir kanal olarak görmekteyim. En az insan ile yayın yapılacağı düşünülürse ekonomiktir ve gidenin arkasından bir tanıdıklar ile yuvarlak masa toplantısı düzenlenip, eski resimler eşliğinde anılar tazelendiğini düşünüldüğünde, sıradan yaşamların içinde ne büyük anılar günlük yaşantımız içinde yerlerini alacaktır. Bence bu kanal iyi bir izleyici çekecektir, çünkü cenazelere kitlesel olarak katılanlar ve onların çevresi kendilerini ekranda görmek için tanıdık tanımadığa haber verecek ve doğal bir izleyici kitlesi oluşmuş olacaktır. Düğün TV bu konudaki başarısı ortadadır.

Bu kanal şu anda tarih sahnesinde yerini almış olan ağıtçılığı da yeniden canlandıracak ve eski bir geleneğimize su vererek yeniden filizlenmesine sebep verecektir! Bu açıdan da olsa yararlı bir kanal olarak görmekteyim. Gelenekler ve görenekler yeniden hayat veren her hareket desteklenmelidir!

Benim kafamda yeni bir kanal daha canlanmaya başladı, son dönemde özel hastaneler doğum anını kayıt ediyor ve anneye daha sonra cd olarak veriliyor. Anne ileride çocuğuna nasıl dünyaya geldiğini bu cd’yi izleterek anlatacaktır! Şimdi bu anı bütün insanlık ile paylaşan olacağını düşünürsek, Doğum TV neden olmasın? Bana biraz para veren olursa bende bu kanalı kurup, büyük özel hastanelerden sponsor alarak yayın hayatına başlatabilirim! Beni destekleyecek bir işadamı/kadını aramaktayım. Lütfen beni de görün ve bir kanal sahibi olayım! Dijital ortamın nimetlerinden faydalanmak istiyorum! Üstelik bilenler bilir yayıncılık konusunda tecrübelerimde var.

Yeni başlayacak olan kanalımıza başarılar dilerim…

İSMAİL CEM ÖZKAN
25 Haziran 2007

Hiç yorum yok: