6 Ocak 2008 Pazar

yer altı suları


Yeraltı sularını temiz tutmak için arıtma tesisleri yapılması için bulunduğunuz yerin yönetimlerini zorlayın!
Geleceğe bırakacağımız temiz su kalmayacak yakın bir zaman diliminde.
Türkiye sanıldığı gibi su zengini bir ülke değildir, gün geçtikçe yanlış kentleşme sonucunda yeraltı ve yerüstü sular kaderine terk edilmekte ve çevreye mikrop yaymaktadır. Bir an önce bu durumun sonlanması için yerel yönetimler ve merkezi hükümetin politika oluşturması için baskı grubu kurulmalıdır.
Yeraltı sularını kirletilmesine hemen şimdi dur denmelidir!
Çarpık kentleşme sonucunda şehirlerimizde yeterli kadar kanalizasyon sistemi ve çöp arıtma tesisleri kurulmamıştır. Bunun sonucunda da sularımız kirlenmekte ve bizleri plastik şişe içinde satılan sulara mahkum etmektedir. Artık musluktan akan suların hepatit mikrobu yaydığını ve ülkemizde yaygın bir hepatit a, b, c hastalıklarının olduğunu görmek için zorunlu değiliz istatistiğe bakmaya, çevremize bakmamız yeterlidir sanırım.
Çağdaş devlet olmanın birinci kuralı alt yapının insanlığa ve çevreye yararlı şekilde organize edilmesinden geçmektedir. Ülkemiz diğer alt yapı sorunlarının yanında yeraltı sularını düşünecek zamanı sanırım yok!
Fakat yeraltı suları geleceğimiz için en önemli kaynaktır. Eğer yer altı sularının bu şekilde yok olmasına devam ederse gelecekte ülkemiz topraklarında tarım ve hayvancılık yapılamayacaktır. Musluklardan su içemediğimiz gibi banyo dahi yapamayacak konumda olacağız. Dışarıya bağımlı bir ülke konumuzu pekiştirmiş olacağız.
Her şehre ve kasabaya arıtma tesisi yapılmalıdır. Çevreyi kirleten fabrikalar kendi olanakları içinde arıtma tesisi kurmak zorundadır. Toplu yerleşim yerleri planlanırken arıtma tesisleri de içinde planlanmalıdır. Aksi halde geleceğimiz çöplük ve pislik içinde yaşamaya mahkum olmamız anlamına gelmektedir.
Evlerin içinin temizliğine önem veren aile yapısı artık çevresinin temizliğine ve görüntüsüne de önem vermelidir.
Yeraltı suları geleceğimizdir, kirlenmesine hemen şimdi dur diyelim!
05.07.2005
ismail cem özkan

Hiç yorum yok: