13 Şubat 2008 Çarşamba

Yaşam’dan…

Yaşam’dan…

Tersane işçilerinden biri bugün ölmüş, kaç kişi öldü? Ölümler peş peşe gelmekte ve bizler görmezden gelmeye devam mı edeceğiz, neler oluyor tersanelerde, neden ölümler gün geçtikçe artmaktadır?

Dolapdere’de patlayan havai fişekler bir gerçeğin daha üstünü açtı ama açılan yere kimse bakmak istememektedir, kaçak işyeri ve kaçak işçiler hangi koşullarda çalışmaya zorlanıyor?

Ülkemizde kaç kişi açlıktan ölmektedir?

Asgari ücretin altında çalışan emekçilerin sayısı belli mi?

Ülkemiz sorunlar içinde yuvarlanırken, yeni sorunlara kavuşuyor, bütün sorunlar iç içe geçerken, içinden çıkılmayan bir karmaşaya doğru hızlı bir şekilde yuvarlanıyoruz. Bu karmaşayı ortadan kaldıracak sihirli bir değnek yoktur, fakat sorunların çözülmeyeceği anlamına da gelmez. Sorunları yaratan koşullar ortadan kaldırılırsa, ki bu liberal ekonomi politika uygulandığı sürece kalkacak gibi gözükmüyor, bu durumda politikaları oluşturanların değişimi ile bu sorunların üzerine gitmek için yeni ve sosyal politikalar uygulayıcılara ihtiyaç vardır. Bugünkü parlamenter yapı içinde bunu yapabilecek bir parti ve anlayış maalesef yoktur, her kişi kendi sorununu merkeze alarak öncelik olarak ona vermektedir.

Ülkemizde öncelikli sorunu demokrasi ve özgürlüktür. İktidar partisi özgürlükten ve demokrasiden anlayışını ortaya koyarken, ana muhalefet partisi ise demokrasiden ne anladığını girdiği polemik ile ortaya sermiş durumdadır. Çözüm bu partilerin dışında olduğu ortadır.

Yaşam alanları içinde bizler günümüzü kurtarmaya çalışırken, günlerin çok hızlı geçtiğini hastalanıp yatağa düştüğümüzde anlar hale geldik. Fırsat dahi yok ki, neler yaşadığımızı düşünelim! Durmadan tüketen ve tükettirilen biz zaman dilimini yaşıyoruz. Bilinçli tüketici olmadığımız sürece, gelmekte olanı ve gitmekte olanın farkına dahi varamayacağız.

Dışarıda hafiften kar yağışı başladı, sokaklar sular altında kalmasına kaldı, da barajlar hala dolmadı, yaz ayı gelmeden susuz kalacağımızı bilemeyiz(!), ‘Allah nasıl olsa düşenin yanındadır ‘ inancı hakim olduğu sürece, düşmeye devam edeceğiz!

İstanbul’da yayın yapan Yaşam Radyo’da iş başı yaptım, çok kültürlü bir toplumun radyosu çok kültürlü ve bir arada yaşamı savunan anlayış ile yayın dünyasına karışmış durumdayım. Yaşam radyo İstanbul için 89,4’den dinlenirken, internet dünyasından www.yasamradyo.com.tr adresinden ulaşılabiliniyor. Şu anda sitemiz yapım aşamasında olmasına rağmen canlı dinleme olanağı vardır. Yayınlarımızda zaman zaman ses sorunu yaşamaktayız, fakat yakın bir zaman dilimi içinde yeni yerimize taşındığımızda bu gibi teknik sorunları aşmış olarak tüm dostlarımıza ulaşmış olacağız.

Yarın ilan edilmiş olan sevgililer günü adı altında tüketim gününde, sevgimizi tüketmeden ve çoğaltarak geçirmenizi dilerim…


13 Şubat 2008