17 Ocak 2012 Salı

Dink’i gerçekten kim öldürdü?

Dink’i gerçekten kim öldürdü?
Dink'i Ergenekon öldürdü, kabul edelim, o zaman Ergenekon’u hükümet korumaya devam ediyor sonucu çıkar...
Ergenekon adı verilen örgüt gerçekten var ise artık yapısı, düşüncesi, hedefi ortaya çıkarılsın. Gladio örgütlenmesi ülkemizde yaşananlara bakarak hala varlığını korumaya devam ediyor.
Ergenekon diye laf söyleyenler Gladio örgütlenmesinin üstünü örtme telaşı içinde olduklarını düşünüyorum.
Ergenekon adı altında açılan davaya her kesimden insanı dahil etmeleri Gladio cinayetlerini ortaya çıkarmak yerine, kafaları ve dosyaları bir birbirine karıştırmaktan başka işe yaramadı…
Ergenekon davası hükümet kendisine muhalif olabilecekleri dahi dört duvar arasına alıp kontrol etme aracına dönermiş durumda. Geçmişte yapılan ve bugünde devam eden cinayetlerin gerçek sorumluları yaşananlara sanırım keyifleri yerinde izlemeye devam ediyorlar.
Karagöz oyunundan, gündem değiştirmelerden vazgeçildiğinde gerçek anlamda geçmiş ile yüzleşme gerçekleşebilir, bunu da bugünkü hükümetin yapamayacağı ortada... Bugünkü idare daha fazla iktidarda kalmak için her şeyi mubah görmeye devam ediyor ve işine geldiğinde gözyaşları ile gündemi değiştiriyor.
Liberal ve eski sol artıklarının desteği ile yapılan operasyonlar ülkeye demokrasi getireceğine, baskı, zulüm olarak döndü ve durmadan yapılan zamlar ile haklın cebinden alınan paralar hükümet ile iyi geçinenlerin cebine girmeye devam ediyor.
KCK operasyonlarının sonunda Ergenekon davasına birleşme kararı çıkarsa hiç şaşırmayacağım...
Liberallerin Dink davasına bakışı Ergenekon adını kullanarak soyut, ne idüğü belli olmayan bir korku örgütünü yaratarak bakın AKP desteklemezseniz başınıza neler gelir demek istiyorlar ama bir şeyi unutuyorlar Dink öldürüldüğünde iktidar partisi AKP idi... Karar açıklandığında da AKP iktidardadır... Hükümete destek verenler bu gerçeği neden görmek istemezler?
Hükümete destek veriyorlar, büyük olasılıkla aldıkları maaşlarının kesilmesi ve azar işitme korkusu ve telaşı içinde olduklarından olmasın?
Liberaller, ekonomik olarak hükümetin etkisi içinde olan yerler ile bağlantı içinde olmalarından kaynaklanıyor olmasın?
Liberallerin AKP hayranlığı neden kaynaklanıyor acaba?
Asker vesayetçiliğinden şikayet eden bir avuç liberaller, neden minare gölgesinde birilerin vesayeti altına gerçek düşüncelerini açıklayamazlar?
Dink öldü, somut bir durum. Davası karar açıklanarak bir aşaması sonlandı. Davada olması gerekenler hükümetin izin vermediği soruşturmalar ile eksik belgeler ve bilgiler ışığında sonlandı. Bu somut durum ülkemizin demokrasi sınavsında nerede olduğunu gösteriyor. Bizler henüz Gladio ile yüzleşmeye ve tavsiye etmek gibi gayret içinde olmadığımızı katılamıyor mu?
Demokrasi için sivilleşelim, demokrasi için vesayeti ortadan kaldırılalım düşüncesi hala varlığını somut olarak koruyor, çünkü bu somut isteğe henüz olumlu anlamda bir yanıt verilmiş değildir.
Öteki olarak gördüklerimize karşı hoşgörüsüzlüğümüz yasaların güvencesi altında varlığını korumaya devam ediyor.
Dink davası somut sonucu bu düşüncemizi ne yazık ki kanıtlamaya devam ediyor.
Dink’i gerçekten kim öldürdü?

15 Ocak 2012 Pazar

dink için...


Hrant Dink aziz değildir, onu anarken dini müzik ve motifler içinde bir salonda anma yapılması onun düşüncelerine ve yaşam anlayışına karşı yapılmış hakaret olarak görüyorum. o da kendisinin aziz mertebesine ulaştırılmasına sanırım karşıydı, o yüzden ayakkabısının altı delikti. biliyoruz ki bugün aziz mertebesinde olduğunu sanılan kişiler daha iyi koşullarda ve korumalı olarak yaşıyorlar. Dink halkın arasında yaralı bir güvercindi. beş yıldır yaşanan mahkemede gerçek suçluların üstünü örtmekten başka şey yapamamıştır. bugün dahi Hrant gibi aydın insanlar öldürülme riski altındadır, çünkü o günkü koşullardan bugün değişen pek bir şey olmamıştır. eline silah veren suçludur ama esas suçlu; katile silahı almasını sağlayan ortamı hazırlayanlardır ve vur emrini verenlerdir. onlar hala görevlerinin başında, işlerini yapmaya devam ediyorlar.