10 Eylül 2012 Pazartesi

barış için adım atıyorlar


barış için adım atıyorlar

İsmail Atay 3 Haziran 2012'de Köln Katedrali'nin önünden herkesin doğduğu yerde haysiyetiyle yaşama hakkı" sloganıyla köyüne, Antep-Saxarat'a yürümeye başladı.
Facebook sayfasından izleyebildiğim kadarı ile bugünlerde Edirne’den ülkemizin sınırları içine girecek. İsmail Akay kişisel tercihini barış yönünde yapmış ve bir arada yaşam kültürünün yeniden oluşması için, var olan savaşların sonlanması için bu kişisel girişiminde bulunmuştur.
Yılardan beri Almanya’da yaşayan İsmail bundan sonrası yaşamını kendi köyünde huzur içinde geçirmek için Haziran ayının başında verdiği karara bugüne kadar taviz vermeden sürdürmüş ve yolculuğun son kilometrelerine yaklaşırken, daha zorlu yola adımını atacaktır. Çünkü bu ülkede linç kültürünün en üst noktaya çıktığı, savaş çığlıklarının hükümet koltuklarından tüm ülkeye yayıldığı dönemde barış çığlığını sessizce ve adımlarının sesinden atan bir çağdaş Don Kişot vardır. O görünmeyen ama yakıcı olarak insanları etkileyen savaş rüzgarının döndürdüğü yel değirmenine karşı savaşıyor.
İsmail Atay https://www.facebook.com/losmaelo.saxarat sayfasından her adımını yansıtmaya çalışmış, küçük bir arkadaş çevresi ile birlikte zorlu yolculuğunu yansıtmıştır. İsmail Atay yürüyerek, yağmurun, sıcağın altında taviz vermeden Edirne sınır kapımıza ulaşmıştır. Artık o Türkiye toprakları içinde yine yürüyüşüne devam edecek ve köyüne ulaştığında uzun yürüyüşünü noktalayacaktır.
İsmail Atay yürüyüşün ters tarafından da bir başka Vicdani retçi Halil Savda, barış için Roboski'den başlattığı yürüyüşüne devam ediyor. Bir gün her ikisinin yürüyüşü bir yerde kesecektir mutalaka…
Barış için sessiz çığlık atan bu iki insanın haberlerini tüm kamuya yansıtmak ve onlara destek vermek zorundayız, çünkü barış için kanat çırpan kelebeğin fırtınası tüm dünyayı kuşatması için kanatlara daha çok hava, onların sesine daha çok ses katmalıyız ki, çocuklarımız, gençlerimiz, doğamız ölmesin…
İsmail Cem Özkan