23 Haziran 2008 Pazartesi

Bayrak satışları arttı…

Bayrak satışları arttı…

Bayrak satışları futbolda kazanılan zaferler ile katlanmış. Son yıllarda bayrak satışlarında artıştan söz edilmektedir. Bayrak stokları tükeniyor ve yeniden bayrak üretiliyor. Bu bayrakları da Çinliler üretiyor sanırım, çünkü bu satışlara bakarak her bireye bir bayrak düşüyor gözüküyor. Şimdi her bireyin bir bayrağı olduğuna göre, bayrak satışları yeniden patladığını düşünürsek ne anlama kalıyor?

Satın alınan bayraklar satılmıyor ve hemen kutlamalar sonrası yok edildiğini düşünebiliriz. Çünkü bayrak satışının artışını ortaya çıkaran ortamlar sürekli oluşmaktadır. AKP’yi protesto et, kasana para aktar. Düşünüyorum bu bayraklı mitingleri bayrak üreticileri mi organize etti? Çünkü bu mitinglerden en karlı AKP ve bayrak üreticileri karlı çıkmış gözüküyor. Bayrak üreticileri sakın AKP’li olmasınlar?

Futbolda kazan, bayrak al. Elde bayrak, boyunda bayrak, her yerde bayrak. Bayrakların boyutları da o kadar gelişti ki, bütün rekorlar bizde olduğunu düşünüyorum. Bu devasa boyuttu bayraklara elbette bayrak direkleri gerek, acaba demekteyim bu bayrakları asmak için direk üretiminde patlama oldu mu?

Bayrak bir ulusu temsil eder, o yüzden bayrağın önemi ulus devleti ile başka bir anlama bürünmüştür. Ulus devlet olmadan her iktidara göre bayrak değiştirmek kolaydı. Kim iktidara gelirse kendi bayrağını ve sembolü ile gelirdi. Halk içinde hangi bayrak kimi temsil ediyor bilemezdi, zaten halkında bayrak ile ilgisi olmazdı. Bayraklar değişir, bayrak üreticileri o zamanda yanlarında eleman çalıştırır ve bu karlı iş ile ilk sermaye birikimini yaratmışlardır. Sanayi devrimi bayrak üretimi ile başlamıştır dersem abartı olmasa gerek!

Her bireye bir bayrak düşerken ve yıllardan beri yapılan bayrak satışları ile nüfusun artışına uygun satışlar normalin üzerinde olduğu halde, her zafer sonrası bayrak satışlarında artışı nasıl yorumlamak gerek?

Bana göre eğer her zaferde bayrak satışı artıyorsa, bayrak alanlar bayraklarını ya evde unuttular ya da kutlama sonrası çöp kutularının üzerine bırakıp zafer sarhoşluğu içinde gökyüzüne doğru kurşun atmışlardır. Bu arada merakım silah satışları üzerinde olduğu halde ne kadar silahın zafer sonrası satıldığına bir türlü ulaşamıyorum. Silah satanlar acaba her zafer sonrası ciroları kaç lira olarak açıklamaktalar? Bayraklar gibi silah satışları artıyor mu? Çünkü her zafer sonrası yanlışlıkla vurulan insan sayısında bir istikrar söz konusu olmaya devam ediyor. Her derbi sonrası Kadıköy sokaklarında silah sesi duymam bu konuda ki düşünceme körük olmaktadır. Silah ve bayrak satışları arasında bir ilgi var mı?

Başka bir açıdan düşünüyorum, bayrak üreticileri bayrakları Çin’de ucuza üretip satıyorlarsa eğer, bu durumda tek kullanımlık bayrak üretiliyordur. Bir de milli takımın forması neden değiştirildi? Yine bana göre bu tekstil sektörüne verilmiş bir sübvanse olarak duruyor. Düşünün, yeni formlarda zaferler ile birlikte patlama yaşaması doğal değil mi? bayrak üreticileri acaba tişört üreticileri ile ortaklıkları var mı? Bunların kaçı ülkemizde üretiliyor?

Zaferler bizde ne gibi çağrışımlar yaratıyor? Ülkemiz neden bu kadar büyük bir zafer açlığı içinde?

Hiç yorum yok: