27 Haziran 2008 Cuma

Pedofli

Pedofli
Pedofili adını hiç duydunuz mu? Duymadıysanız yakında bol bol duyacaksınız gibidir. Çünkü bu hastalık olarak kabul edilirse çocuklarınızı en yakınızdan bile sakınmak zorunda kalabilirsiniz.

Bu hastalık büyüklerin karşı cinsten çocuklara yönelik cinsel istismarıdır. Bir büyük hastalık gereği sitem dışı çocuk ile ilişkiye girmesi olarak adlandırılıyor, fakat ne yazık ki bu ilişkiye girenler genelde okumuş insanlardır. Yani bu işi cahiller yapmıyor, her türlü cinsel duyumu yaşamış bir yetişkin de yapmaktadır. Burada hasta olan ile sapık olanı ayırmak zor. Doktor kendisine gelen çocuğu beğenir ve ona tecavüz ederse eğer bu durumda o doktor ne olacak?

Doktoru yargılamak için meslek odasından izin almak gerek, meslek odaları genelde doktor lehinde olaya bakar, çünkü mesleki dayanışma vardır. Bu doktora pedofili teşhisi konsa ne olacak?

Okumuşlar bazı davranışları bilinçli yaparlar, çünkü hukukta olmayan şey suç değildir mantığını bilirler. Suç olamayan her türlü hareketi yapabilirler. Şimdi Avrupa ülkelerinde bu konu tartışılıyor, Danimarka’da bu hastaların yaptıkları eylemleri suç olarak görmedi. Bu durumun yaygınlaşması için çaba sarfediyorlar mı bilemem ama çocukların cinsel ilişkiye girme yaşını yasalarda indirmek için uğraşan ülkeler var. Ülkemizde Ceza Kanunu 18 yaşın altındaki biriyle kendi rızası olsa bile cinsel ilişkiyi suç kabul eder.

Pedofilin seks objesi çocuktur. Genelde erkekler arasında yaygın olmakla beraber kadın pedofil vakaları da vardır. Bu eğilime sahip yetişkinler birincil olarak çocuklara karşı cinsel ve duygusal eğilim içindedirler. Çocuklara karşı okşama, kucaklama, koklama, dokunma veya öpme gibi davranışlar gösterirler.

Bu tanımı okuduğumda çevremde ne kadar çok hasta var dedim, bizim geleneğimiz içinde olmamasına rağmen, bu tip davranışların birçoğu doğal karşılanır. Düşünün çocuğunuzla gidiyorsunuz ve biri gelmiş başını okşuyor, dur pedofili çek elini mi diyeceğiz? Hastalıkları öğrendikçe çevremize karşı kuşkularımız da artıyor ve güvensiz oluyoruz. Acaba demekteyim bu tip sonradan duyduğum adlar ile çevremize karşı güvensiz ve yalnızlaşmayı mı ortaya getiriyor. Bu durumda zaten yalnızlaşan insan hepten kuşkuları içinde paranoyak olur. Bu durumdan fayda görenler kimler diye bakma ihtiyacı duymaktayım.

Sizce bu hastalığın sonucundan kimler fayda görür?

Sadece ilaç firmaları demeyin, araştırma ve proje yöneticileri de değil, daha başka alanlara bakın!

Ülkemizde 70 yaşında bir ağanın 12 yaşında bir çocukla evlendiğini normal karşılarız, en azından filmlerde öyle, üçüncü sayfa gazete haberlerinde. Bunun bir hastalık olduğunu düşünebilir miydiniz?

Arkadaşının çocuğu ile evlenenleri hep kınardım, şimdi kınamıyorum!

Çünkü hastalık!

Hastalık olduğunu düşündün mü, güven ortadan kalkar!

Tedavisi var mı bu hastalığın, henüz yok! Araştırıyorlar.

Tedavisi bulunana kadar çocuklar tehlikede!

Avrupa’da çocuk kaçırmaları çok yaygındır, hatta 3. Dünya ülkesinden çocuk gelin getirmekte modadır! Müslüman ülkelerde doğaldır bu durum, geleneğinde vardır çocuk düğünleri. 14 yaşında anne olan ülkemizde kaç çocuk var?

Ben artık sonradan çıkan hastalıkları duymak istemiyorum açıkçası, dünyaya bakışım değişiyor, her şeyden kuşkulanır oldum! Bu davranışları yapanlar bana göre sapıktır ve o sapkınlıklarına kılıf uydurması olarak görüyorum.

Hiç yorum yok: