10 Ekim 2010 Pazar

Suç işleyenler, suçu tarif edemez!


Suç işleyenler, suçu tarif edemez!

Ankara soğunda Sakarya Caddesinde 24 saat oturanların haklı direnişini destekliyorum.
Başbakan Almanya’ya gidip orada asimilasyon insanlık suçudur diyebilmektedir, en büyük suçu kendisi mahkemelerin verdiği kararı uygulamayarak işlemeye devam ediyor.

İnsanlık suçu işleyenlerin dışarıda birilerine akıl vereceğine, o suçu işlemekten vazgeçmesi gereklidir.

AKP anayasa değişiklik maddelerine ‘evet’ diyerek onaylayanlar ki, bu sayede AKP zihniyetini de onaylamıştır. AKP zihniyetini onaylayanların AKP suçuna iştirak etmişlerdir. AKP suçuna iştirak edenlerin dün dündür, bugün bugündür diyerek fır dönmeleri de unutulmaması gereklidir.

Onları aleviler unutmayacağını umuyorum, gerçi toplum balık hafızalıdır diye ön yargı var ama umarım bu önyargı ortadan kalkar ve o AKP anayasasını onaylayanlara gerekli cevabı o partileri / grupları ortadan kaldırarak kendisini gösterir..

Ankara soğunda yer alanların AKP zihniyeti ile yıllardır mücadele etmektedirler. AKP zihniyeti türbana özgürlük, Alevileri asimilasyon et üzerine kuruludur.

Özgürlüğü tek taraflı ve kendi lehine isteyen AKP, bugün tüm güçleri ele geçirmiş ve ele geçirdikten sonra şikayet ettiği kurumları kendi amacına uygun şekilde 12 Eylül anayasasın ve yasalarının verdiği yetkiyi kullanarak yeni zenginler, yeni cepheler yaratmaktadır. Toplum içinde oluşan kırılmayı sırf yeni zengin kitlesi yaratmak ve iktidarda kalmak için kullanmaktan çekinmemektedir.

AKP zihniyetinin bu olduğu bilinmesine rağmen, AKP ile kola kola İstiklal Caddesi’nde yürüyüş yapanlar, Alevilerin yıllardır dillendirdiği istemlerini görmemezlikten gelmiştir.

Demokrasi isteniyorsa, her toplum katmanı için istenmelidir. Yasalar eşit uygulanmak isteniyorsa, ayrımcılık ortadan kaldırılmalıdır. Dokunulamazlıkların olduğu yerde, ezilenlerin ve halkların çiğneneceği gerçeği de ortada durmaya devam edecektir.

Zorunlu din dersi asimilasyon için bir araçtır, madem insanlık suçu olduğunu ilan ediyor başbakan, o zaman bu suçu öncelikle kendisi işlemesin.

Hiç yorum yok: