16 Şubat 2011 Çarşamba

Timsah gözyaşı dökenleri, gözlerinden anlayamazsınız, tarihine bakın!

Timsah gözyaşı dökenleri, gözlerinden anlayamazsınız, tarihine bakın!

Başörtüsü özgürlüğüne imza atanlar şimdi kişisel çıkarları için üstelik çocukları kullanarak sizi yanınıza çekmek istiyor olabilirler. Sağa sola mail gönderiyor olabilirler, onlar mail göndermekte ustadırlar, onlar AKP için ama yetmez diyerek destek verenlerdir. Solculara küfredenlerdir.
Onların geçmişte yaptıkları unutulmasın…
Üniversitede öğretim üyesi olmak için başörtüsüne özgürlük diye imza vermişlerdir ama Alevilerin asimilasyonu için seslerini çıkarmamışlarıdır.
Kayıplardan bahsetmişlerdir ama kaybedenlerin kim olduğunu gizlemişlerdir, onlara yönelik eleştiri bile yapmamışlardır.
Bunları biliyorsunuz, isimlerini çoğu yerde duyuyorsunuz. En çok duyulan ise Nişanyan denen eşine bok atan adamdır. Yıllardır birlikte yaşadığı eşine bok atacak kadar bok olduğunu düşündüğüm biri şimdi kişisel çıkarı için yardım çağrısı yapmış.
O sadece cebini düşünmüştür, Şirince halkı için ne yapmıştır?
İnsanların masun duygularını paraya döndürmeyi bilen, işini bilen ve kendisini akıllı sanan bok atan bir adamdır. Hangi akıllı adam eşine bok atar, ancak ve ancak işini bilen cahil insan! Meslek bilgileri dışında cahil olan bu insanlar, çıkarları neredeyse oraya dönmeyi ve döndükleri kesimin dilinden konuşmayı bilirler, çünkü kendilerini akıllı ve zeki sanıyorlar. Halk nasıl olsa aptaldır diye güveniyorlar, kendileri dışında herkesi aptal ve tarihi unutan sanıyorlar. Unutmadığınızı gösterin ve bu adamların oyununu bozun ve eşlerine attıklarından olduklarını yüzlerine vurun! Çünkü hanımının üstüne kendisini atmıştır, başka bir şeyi değil! Kokan bu insanları aranıza almayın, üstünüze kokusu siner!
Dün AKP ile kol kola gezen, bugün AKP saflarından uzaklaştırılan liberallerin geçmişini unutmayın… bırakın onlar kendilerini akıllı sanmaya devam etsin, kendi küçük dünyalarında sorunlarına çözüm arasınlar, onlar ile başkalarının arasındaki soruna aracı olmayın, alet olmayın. İşlerini bilerler ve sorunlarını bir şekilde çözerler. Bu çözüm yolunda bu adamlara alet olmayın!
Akıllı insanlar aşağılık ve çıkarsal ilişkiler içinde olmaz, onlar ile yan yana olmaz…
Akıllı insan; kirlenmemek için kokan insanlardan uzak dururlar. Kirletileceğini bilir... Onları aranıza almayın, kirlenmeyin...
Anadolu’da bir söz vardır, bu söz boşuna söylenmemiştir; “eşine bok atan adamdan, bir bok olmaz.” Kendisini nasıl görüyorsa görsün, o benim gözümde eşine bok adamdan öte bir anlam ifade etmiyor ve sorunu kendi yöntemi ile çözsün diyorum. Kişisel olarak ben onun bu oyununa gelmem, dostlarımda geleceğini sanmıyorum.
“Arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim” derler, ona destek verende ondan farklı olduğunu açıkça düşünmüyorum. Çocukları kullanarak timsah gözyaşı dökenlerin ne olduğunu unutmayın ve çıkarları için ne yaptıklarını gözden ırak düşürmeyin… Neye imza attıklarını, kimi desteklediklerini ve ne yaptıkları kısa tarih içinde yerini koruyor. Onların yetiştireceği çocuklardan bir şey olmaz, çünkü kendilerinin omurgaları yok, omurgalı olsalardı, başörtüsüne özgürlük diye imza atarken Alevilerin / Kürtlerin, diğer kültürlerin asimilasyon olmasına hayır derlerdi. Kürtlerin hakları konusunda söz söyleyebilirlerdi, kaybolanların ailelerin çocuklarını kucaklar ve katili biliyoruz, saklayanı da ama gün gelecek hesap sorulacak diyebilirlerdi. Demediler. Çünkü onlar iktidarın nimetlerinden faydalanmayı daha onurlu gördüler kendilerine, onları bırakalım onurları ile baş başa… Onların pisliklerini üzerimize bulaştırmayalım…
Duygu sömürüsü yapanları iyi tanıyalım ve onların bu oyununa alet olmayalım…

Hiç yorum yok: