21 Mart 2008 Cuma

Gün aydınlığa dönerken…

Gün aydınlığa dönerken…

Newroz / Nevruz kutlaması bu sabah başladı, Newroz’un / Nevruz’un sahipleri de meydanlara doldu. Özgürce kutlayanlara ne mutlu! Özgürlük ve barış hep daim olsun, insanların beyinleri içindeki sınırlarında kalktığı, özgür bireylerin, özgür düşüncelerin olduğu yarınlar bu dönüm noktasında muştulu haberlerini bekler olduk. Bir dönüm noktasıdır 21 Mart. Karalık ile aydınlığın eşit olduğu gündür, karanlığın aydınlık karşısında gücünü kaybettiği gündür. Aydın bir gelecek için dönüm noktasında karanlığa inat, ateşlerin üzerinden geçerken lütfen barış dileğini tutun.

Dink, Mumcu, Anter, Kışlalı gibi aydınların bir daha öldürülmediği, Malatya’daki Sivas’ta ki gibi insanlık dışı cinayetlerin olmaması için, bugün güzel dileklerinizi yüreğinizden isteyin. Hiç kimse cinayete kurban gitmesin, kimse kahraman olmasın!

Afganistan’daki bataklığa bizi çekmek isteyenlere karşı duruşumuzu sergileyelim, bir can dahi kaybetmek istemiyoruz, üstelik başkalarının çıkarları nedeniyle asla!

Yurtta sulh, dünyada sulh sözünü gerçek kılalım. Barış içinde bir arada ve özgürce, bağımsız yaşamak için; birbirimizi değiştirmekten vazgeçelim ve olduğumuz gibi kabul edelim. Zorla dönüşüm hep çatışma ve kan getirmiştir. Hiçbir kimse, her hangi birinin kafasında canlandırdığı gibi olmak zorunda değildir.

Newroz sınırların kalktığı, her kültürden, her dilden, her inançtan insanların ortak olarak oynandığı halaylar, horanlara durulsun. Omuz omuza, el ele, yürek yüreğe bir gün geçirmeniz dileği ile…

Newroz’unuz kutlu olsun!
Nevruz’unuz bereketli olsun!

21 Mart 2008 İstanbul, Altunizade

Hiç yorum yok: