21 Ocak 2010 Perşembe

Savaş uçağı ortaya çıktı, kalelerin sonu geldi!

Savaş uçağı ortaya çıktı, kalelerin sonu geldi!



Uçak savaş için ilk defa İtalyanlar tarafından Türklere karşı Libya topraklarında kullanıldı. O güne kadar kaleler savunma aracı olarak kullanılırdı, fakat uçakların fendi, kaleleri yendi, o günden sonra kaleler önemini kaybetti ve bugün turistlerin gezdiği alanlara döndü.



Uçaklar, kalelerin inşaatını durdurmakla kalmadı, savaşın gökyüzüne hakimliğini ortaya çıkardı. Uçaklar ile birlikte savaşın en önemli aracı gökyüzü olmuştur. Star savaşlarını ortaçağda kimse düşünemezdi ama orta çağda falcılar, gökbilimcileri gökyüzüne bakarak geleceği bilmeye çalışıyorlardı. Gökyüzünden gelecek olan şey ne olacağı bilinmiyordu, bugün ise ölüm geleceğini söylemek abartı olmasa gerek! Çünkü, insan öncesi dünya hakimini ortadan kaldıran şeyin, gökyüzünden geldiği kabul edilmektedir! Gökten gelen bir göktaşı ile birlikte evren yeni bir biçim almıştır!



Kalelerin ortada kalkması ile birlikte yeni savunma kalkanları oluşturuldu. Sınırların o kadar önemli olmadığını, uçaklar, insanlığa anlattı.



Sınırların korunmasını ortadan kaldıran ise, ekonomik gelişme ile olmuştur. Gerekli sermaye birikimine ulaşan ulusal sermaye sahipleri, sınırların ötesindeki sınırlara göz dikmiş ve sermayenin gücü ile yeni bir kavram ortaya çıkmıştır. Global sermaye kendini oluştururken, ulusal olanın ortadan kalkmasını da yanında taşımıştır, çünkü sermayenin ulusu, rengi, sınırı yoktur. İkinci dünya savaşı sonrası Amerikan hükümeti tarafından verilen Marshall yardımları bu yeni durumun doktrini olacaktır. Marshall yardımları yeni dünya düzenin kurucusu ve yönlendiricisi olacaktır. O döneme özgü düşmana göre savunma araçları geliştirirken, kapitalizmin yeni rengi ve biçimi olacaktır. Kısa zamanda Marshall yardımları sonucu oluşturulan birliktelikler kendileri için düşman olana göre örgütlenmiştir. Bu dönemin en önemli aracı NATO’dur. NATO her ülkede ulus devletinin bilgisi dışında savunma aracını yaratmış ve kendi doktrini dışında hareket edenin yaşam alanını ortadan kaldırmıştır. NATO’nun varlık sebebi askeri düşman değildir, kontrol dışı hareket eden sermayenin kontrolüdür. O amaç ile ortada varlığını korumaktadır. Çünkü SSCB ortadan kalktıktan sonra normalde kendisini feshetmesi gerekirken, varlığını daha da güçlendirmiştir. Sermaye sahiplerinin hedefi yönünde hizmet vermeye devam etmektedir.



Bugün, sermaye sahipleri, sermayeleri sayesinde sınırları ortadan kaldırmış, gittikleri ülkelerin insanları tarafından kurtarıcı gibi karşılanmışlardır. İşsizliğin ortaya çıkarılması ve geliştirilmesi, sermayenin daha rahata hareket etmesini ortaya çıkarmıştır. İşsizlik, sermaye dolaşımının yasal ya da illegal olarak yayılması için gerekli zemini oluşturmaktadır. İşsizlik, ülkenin ulus devleti olmasını ortadan kaldırmaktadır, çünkü işsizlik istihdam sorunu demektir, istihdamı yaratacağız diyerek ülkenin oluşturmuş olduğu tüm birikimleri özelleştirme adı altında yağmalanması sonucu, global firmaların yaygınlaşması, uçakların ilk defa savaş için kullanılması gibidir. Çünkü o güne kadar karadan gelecek olan saldırılara karşı hazırlıklı olan ordu, gökyüzünden gelene karşı savunmasız kalmış ve kaleyi terk etmek zorunda kalmışlardır. Gökyüzünden gelen bombalara hazırlıksız yakalananlar, korkmuş gözler ile üstlerine atılan bombalara bakmış ve yenilginin en acısını yaşamışlardır. İşsizliğin ve özeleştirmenin sonucu en büyük yenilgiyi yaşayan ulusal sermaye birikimi yapan anlayış, gelen global baskı karşısında korkmuş gözler ile yukarıya bakan kale içindeki askerler gibidirler. Kaleler, uçakların savaş aracı olarak kullanılmasından sonra, ortadan kalkmıştır. Bugünkü ekonomik saldırı acaba neyi ortadan kaldıracaktır?



Savaş uçakları ortaya çıktı, kaleler turistlik mekanlar oldu! Global sermaye çıktı, nereler turistlik mekanlar olacak?

Hiç yorum yok: