30 Temmuz 2008 Çarşamba

AKP ne zaman Ak Parti oldu?

AKP ne zaman Ak Parti oldu?

Medyada bir söylem farklılıkları oluştu, çünkü AKP kapatma davası sonrası bir çok medya çalışanı AKP derken bir anda Ak Parti diye hitap etmeye başladılar. Ne oldu da AKP, Ak Parti oldu?

AKP bana göre hiçbir zaman ak olmadı, çünkü AKP iktidarı döneminde de diğer iktidardakilerde yaşananlar yaşandı, diğerleri ne kadar aksa AKP’de o kadar aktır!

AKP döneminde işçilere yönelik biber gazı kullanımında ölçü kaçırılmıştır, nerede bir işçi eylemi olsa AKP tarafından kontrol edilen polis teşkilatı orantısız güç kullanmıştır. En son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi işçileri greve çıkarken grev duyurusunu asmak istediklerinde başlarına gelenler. 1 Mayıs failleri ise henüz ortada yoktur. Orantısız güç kullanımı o kadar ileri gidildi ki ekranlardan canlı olarak, tüm ülkeye hatta dünyaya izletildi. Burada verilmek istenen mesajlar sanırım alınmıştır.

AKP döneminde Alevilere yönelik ayrımcılık devam etmiştir. Bu konuda açılım yapmayı vaat edenler, konuyu başka seçimlere bırakmış gibi gözükmektedir.

AKP ülkemizin yumuşak karnına yönelik söylemlerini sürdürürken geniş tabandan gelen tepkilere rağmen demokrasi yolunda adım atacağını bildirmiş ve AB kriterlerine uygun ve onların istekleri yönünde açılımlar yapmıştır, fakat açılımın sınırı AB istekleri kadar olmuştur.

AKP Kürt sorununa çözüm konusunda da açılımlar yapmayı vaat etmiştir, fakat bu vaat milletvekillerinin Kürt olduğunu söylemekle kalmıştır. Kürt sorunu geleneğe uygun olarak devam etmiştir.

AKP yabancılara mülk satışı konusunda düzenleme yapmış ve bu konuda yasada ısrarcı olmuştur. En son düzenleme ile bakanlar kurulu kararları ile yabancılara geniş arazilerin satılacağı bildirilmiştir. Henüz bu konuda somut bir atılım olmamasına rağmen Arap dünyasından yapılan açıklamalar ile körfez ülkeleri başka ülkelerden toprak alarak kendi ülkeleri için tarım ürünleri yetiştireceği söylenmektedir. Birleşik Arap Emirlikleri buna benzer bir uygulamayı Pakistan üzerinden yapmaktadır. 3.5 milyon dönüm arazi şu anda Birleşik Arap Emirlikleri tarafından ekilmektedir Pakistan’da.

AKP döneminde Tuzla’da tersanelerde ölümler devam etmiş ve buna karşı başlangıçta önlem almamıştır. Bu görmemezlik durumu 100 işçinin hayatına mal olmuştur.

AKP döneminde devam eden davalarda vardır, bu davalarda gerçek suçluların gerçek nedenler ile yargılanmadığı açılan Ergenekon davası ile ortaya çıkmıştır. Hukuk alanında bir adalet sorunu ile karşı karşıya kalmışız demektir. Sivas katliamını görmemezlikten gelmişler ve Madımak Otelinin müze olması taleplerine kulaklarını kapatmışlardır. Sivas bu dönemde de yanan bir kor olarak kendisini hissetmiştir.

AKP döneminde açlık sınırında yaşayanlar ve sınırın altında yaşayanlarda artışlar gözlenmiştir. Ekonomide bir düzelme olmuş olmasına rağmen bu düzelmenin geniş tabana aynı eşitlikte yayılmadığını görmekteyiz. AKP döneminde sosyal katmanlar arasında uçurumda artmış ve sermaye birikimi belirli eller etrafında olmuştur.

Özelleştirme adı altında yapılan ulusal sanayimizin yabancılara satışı hızlanmıştır. Ulusal bankalar bile bu dönemde yabancı sermaye denetimine geçmiştir, bankaların isimleri değişmiştir. Bu değişiklik sadece banka isimleri ile kalmamış, spor liglerinin isimlerine bile yansımıştır.

AKP kapatılama davası açılmıştır, bu dava eğer davanın reddi ile sonuçlanırsa, AKP eli daha güçlenecek ve yaptıklarına devam edecek gözükmektedir, çünkü eline geçirdiği güç ile demokrasi yönünde attığı adımlar ortadır… Açılan bu dava geldiğimiz bugünlerde bir dönemeci ifade etmektedir, eğer dava kapatma ile sonuçlanırsa Ergenekon davası arkasındaki siyasi gücün ortadan kalkacağını tahmin etmek abartı olmasa gerek.

Geldiğimiz günler içinde işler daha çok karmaşıklaşmıştır, bu karmaşa günlük yaşantımıza yansımaları ise enflasyon olarak hissetmekteyiz! Bu siyasi arenada bir depremi de davet etmektedir. Ulusal sınırlar dışındaki gelişmeler bizi ilgilendirmesi gerekirken, bizler iç işimize o kadar kapandık ki, dışarıda gelmekte olan İran saldırısını göremez durumdayız. Bu saldırı ve sonuçları ülkemiz içinde kırılmaları daha da derinleştireceğini düşünmekteyim.

AKP son dönemde medyada Ak Parti olarak seslendirenler çoğalmıştır, bu seslendirmenin çoğalması acaba bize neyi ifade etmektedir?

Hiç yorum yok: