10 Kasım 2008 Pazartesi

Unutturulan şeyler üzerine…

Unutturulan şeyler üzerine…

Unutulmuş kıtanın insanı dünyaya başkan olursa ne olur? Bu sorunun yanıtını kısa zaman içinde öğreneceğiz diye düşünüyorum, bugün yapılan tüm yorumlar sadece beklentiler ile ilgili olacaktır.

Afrika dünya tarihi içinde önemini sömürge dönemiyle artırmış olmasına rağmen, son otuz yıl içinde koskoca bir kıta verimli olmadığı için yok sayılmıştır. Orada yaşanan vahşetler dünya gözünden kaçırılmıştır. Son yirmi yılda ne kadar çok soykırım ve katliam ile karşılaştı kıta Afrika’sı? Eğer batının ekonomik çıkarına dokunmuyorsa bu katliamlar hep yok sayılmıştır. Afrikalı katiller batı başkentlerinde ağırlanırken, o anda işkenceden ölen, haksız yere idam edilen, ellerinde silah olan çocuklar katliam katliam peşinde koştuklarını görmedik, duymadık, duyulmadı.

Afrika kıtası batı için verimli olmadığı dönemden sonra orası dünyanın çöplüğü işlevini görmeye başlamıştır. Büyük çiftliklerde insan emeğinin yerini aletlerin alması ile kölelik göreceli olarak bitmiştir. Büyük köle ticaret yollarında artık ellerinde kelepçe ile dolaşanlar yoktur. Onların yerini safari seferine çıkmış son model arabaların olduğu turistler yer almıştır. Afrika unutulmuştur, unutturulmuştur, çünkü yakın tarihin en kanlı serüveni orada yaşanmıştır.

Yakın tarihin kirli dosyaları hasıraltı edilmektedir, çünkü güç kendilerinde olduğunu düşünenler, gerekli gördüklerinde hasıraltı edilmiş dosyalar ortaya çıkarılıp sorgulanabilmektedirler. Eğer Afrika kıtası unutturulmamış olsaydı, bugün insanlık suçu işleyenlerin dünyaya hakimliği daha rahat sorgulanır olurdu. Dünyaya hakim olanlar istedikleri ülkeleri işgal ederken, suç işlediklerini düşünmezler, çünkü onlar suçlunun peşi sıra koşan kahraman kovboydurlar. İşgal, köle almak kendi çıkarlarına olduğu sürece meşrudur ve yasaldır, çünkü yasaları yapanlar kendileridir!

Bugün ülkemizde dolara bağlı olarak zamlar yapılmaktadır, neden? Çünkü hakim devletin borçlarını bizler ödüyoruz. Hakim devletin işçisinin, orta sınıfının daha rahat yaşayabilmesi için bizler dolara bağlanmış zamlar ile destek veriyoruz! Bugün yapılan zamların tek bir anlamı vardır, kendi rahatlığımız için değildir. Bu zamlar bizim dışımızda, bizim ülkemizin dışında belirlenmektedir. Bugün yapılan zamlar özgür bir devlet olmadığımızı göstermektedir. Bugün cebimizden her alınan vergi, hakim devletlerin kasalarında, o yaşadıkları krizi hafifletmek için kullanılıyor. Bugün Amerikan başkanı batan firmalara verdiği para bizim cebimizden çıkmaktadır. Bu hortumlamayı görmemizi engelliyorlar, çünkü koskoca bir kıtayı bile unutturduklarına göre, bu sıradan bir şeyin gözümüzden kaçması kadar basit bir şey var mıdır?

Afrika kökenli bir siyahın dünya liderliğine getirilmesi ne anlama geliyor, onu ilerleyen günlerde göreceğiz. Birleşmiş Milletler genel sekreteri Afrika kökenli olduğunda Afrika ülkelerinde ki soykırımlar ve onlara karşı yapılan sözde tepkileri yaşayarak gördük ama kaçımız bundan haberimiz oldu?

Hiç yorum yok: