29 Ekim 2009 Perşembe

Her yerde güvenlik kamerası var, güvenlik yok!

Her yerde güvenlik kamerası var, güvenlik yok!

Güvenlik konusu, yaşamımızın içinde her an önümüze çıkan bir kavramdır. Sokakta yolun kesilmesi korkusu, karanlık bir noktada taciz edilmesi hepsi güvenlik konusudur. Elinize aldığınız bir çekin karşılıksız çıkması da güvenlik sorunudur. Evinize haciz gelmesi ve haciz adı altında yaşam için en gerekli olanlarında elinizden alınması da sorunudur.

Evinin önünde oyun oynayan kız çocukların birden kaybolması da güvenlik zafiyetidir. Çocukların organlarını pazarlayanların ortada rahat rahat dolaşması da güvenlik sorundur.

Yediğimiz yiyeceğin, merdiven altı üretim ile önümüze marka olarak getirilip sunulması da güvenlik sorunudur.

Devletimiz tarafından, genetiği değiştirilmiş organizmaları tüketime açan yasa da güvenlik sorunumuz olarak ortada durmaktadır.

Hayvancılığın yok olması ile birlikte, döner ve köfte fiyatlarında artış olmaması da güvenlik sorunu olarak ortada durmaktadır…

İlaç fiyatları ve tüketimi konusunda da düzenlemeler yapıldı. Devlet, memurundan, işçisinden tasarruf yapmak adına en ucuz ilaç fiyatını vermesini istedi eczacılardan. Özel sağlık sektörüne verilen devlet desteği, memura ve işçisine yansımıyor! Güvenlik sorunu burada bütçe açığı olarak yansıyor!

Bütçe açığının olduğu ülkelerde hep güvenlik zafiyeti olmaz ama bizim gibi ülkelerde bütçe açığı bir yerlere bağımlılık anlamına geliyor!

Bir imparatorluk bu açıktan dolayı tarih sayfasında yerini aldı! Bütçe açığı, gerek devlet gerek kişisel boyutta olduğunda güvenlik sorunu hemen yanında oluşur!

Ekranlardan yansıyan savaş ve çete görüntüleri aile yaşamımız içinde de güvenlik sorunu ortaya çıkarmakta, onlardan etkilenen çocuklar en yakınını ya öldürmekte ya da yaralamaya başladı! Kız arkadaşını kesen çocuk, yakın zaman diliminin de gündemiydi!

Tüketimin teşvik edilmesi de güvenlik sorunu ortaya çıkarmıştır. Tüketmek için çalan, gasp eden de güvenlik sorunu ortaya çıkarır… Çünkü reel ücretler ile tüketim ücretleri arasında fark ortada durmaktadır. Az parası olana tüketimi teşvik ettiğinizde ne olur?

Bir çok işadamı, silahı ile gidip çekini tahsil etme yoluna gidiyor. Silah elde etmek ve bulundurmak da güvelik sorununa bir çözüm olarak sunuldu. Fakat bugün yasal olarak elde bulundurulan silahlar, başka amaçlar ile kullanıldığına şahit olmaktayız.

Evinde silah bulunduranların çocukları, bazen o silahı alıp arkadaşlarını korkutmak amacı ile kullanabilmektedir. Hatta bazıları, okulları basıp ayrılan sevgiliye kurşun atabilmektedir. Güvenlik için alınan silah, bir cinayet aleti olabilmektedir. Güvenlik için kullanılan araç, güvensizliğinde kaynağı olabilmektedir.

İşyerlerinde güvenlik amacı ile konulan ve çalışanların çalışmasını izleyen, onların her anını gözeten kameralar artık güvenlik amacından çıkmıştır. İş yerinde çalışanlarını izleyen ‘büyük birader’ olma özelliğini göstermektedir.

Güvenlik kamerası ile elde edilen görüntüler bir çok insana karşı şantaj aracı olarak da kullanılmaktadır.

Kamera hayatımızın her anına geldi, kaza olur, cep kamerası ile acı çekenin filmi çekilir. O çekilen görüntü yayıncı kuruluşa satılır!

Güvenlik kameraları, haber bültenlerinde saniye saniye çekilen görüntü olarak lanse edilen haber olur!

Güvenlik kameraları hayatımıza girdiği günden beri bazı suçlarda azalma olmuş olabilir ama bazı suçları da beraberinde yaratmıştır!

Her yerde güvenlik kamerası var ama güvensiz bir ortamda yaşamaya devam ediyoruz!

Güvenlik kameraları suçu engellemiyor, sadece suçu belgeliyor!

Hiç yorum yok: