7 Haziran 2008 Cumartesi

Haziran’ın ilk haftasından yansıyanlar…

Haziran’ın ilk haftasından yansıyanlar…

Rusya'nın zehir kalıntıları olduğu için almadığı domatesler iç piyasaya sürüldü. Halk domatesin ucuzlamasından dolayı memnunluğunu gazetecilere ifade etti.

Ordu içinde çalışma gruplarının adları değişiyor, yaptıkları değişmiyor diyen bir başlık atmıştı ulusal gazete, haberi kaç kişi okudu ve yorumladı dersiniz?

Türkiye Kamu-Sen, Mayıs ayı için tek kişinin yoksulluk sınırını bin 285 YTL 77 YKr olduğu açıklandı. Bu açıklamaya göre kimler fakir olmuş oluyor? Ülke geneli nüfusu içinde oranı ne kadardır?

Deniz Çakır'ın canlandırdığı Ferhunde karakteri rol gereği öpüşünce reyting tavan yaptı. Halk öpüşme sahnesinin saat kaçta ve hangi dakikada yapacağını nasıl biliyor?

İstanbul’a özel vergiler ve zamlar yürürlüğe girmiş. 2010 yılına kadar sürecek olan bu zamlar, köprülere uygulanan zamlar gibi olmasın? Köprülere geçiş ücretleri bir süreliğine konmuştu, kalıcı oldu!

ATO'nun araştırmasına göre Türkiye'de 20 bin kişiye 1 hakim, hakim başına ise 852 dosya düşüyor. Bu habere yorum yazılabilinir mi?

Altın suyuna batırılarak üretilmiş kolye, küpe, bilezik gibi sahte ziynet eşyalarını, göğüs dekoltelerini açarak dikkatlerini dağıttıkları kuyumculara satan iki kadın yakalandı. Kuyumculuk yapan erkeklerin gözlerinin nerede olduğu bu haberde ortaya çıkmış gibi!..

İstanbul’un Tuzla ilçesine bağlı Akfırat Beldesi’nde, beş yıl önce jandarma operasyonuyla çete suçundan tutuklanan, 15 kadınla harem kurduğu çiftliğine "mera alanı" olduğu gerekçesiyle yıkılıp el konulan sahte şeyh Yaşar Yılmaz, aynı araziye bu kez imar oyunuyla geri döndü. Devran kimin lehine döndüğü ortada değil mi? Devletin malını yemeyen şeyh olmasın!

Gece yarısı İstanbul’da deprem olmuş, İstanbullu büyük deprem beklerken küçüğünden haberi olmamış.

İstanbul’da ekmeklere zam yapıldı, fiyatları düştü. Daha önce 1 YTL olan ekmek fiyatları zamdan sonra 85 YKr oldu. Ekmek gramajında küçük bir oynama ile zamlar cebe görünür olarak yansımadı!

Türkiye’nin vergi yüzsüzleri açıklanmış. Kimler yok ki? Olmayanı açıklayayım olanları açıklamak yerine. Memurlar ve işçiler. Onun dışında vergi kaçırmayan mı var?

Anayasa Mahkemesi'nin, türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliğini iptal ederek yürürlüğünü durdurması kararı Türkiye'de olduğu gibi tüm dünyada özellikle de Avrupa'da yankılandı. Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten, yaptığı yazılı açıklamada, "Temel özgürlükleri yargı sisteminin merkezine alacak yepyeni bir anayasa gerekli" görüşüne yer verdi. Bu anayasa ülkeye nereye götüreceği tartışmalı olur, çünkü hazırlayacakların düşünceleri ve yaptıkları ortadır.

İşadamı Jak Kamhi'nin oğlu Hayati Kamhi'yi İstanbul Pendik'te bir arazinin satışı konusunda tehdit ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan Nizamettin Aytemiz ve 17 adamı dün tutuklandı. Yeniçağ gazetesi köşe yazarı Sabahattin Önkibar'ın da, konu ile ilgili olarak 5 bin dolar karşılığında Nizamettin Aytemiz lehine köşe yazısı yazdığı ileri sürüldü.

İzmir'de internette "chat" yaparak tanıştığı erkek çocukları ve gençleri cep telefonu kontörü karşılığında erkeklerle birlikte olmaya zorladıkları ileri sürülen 5 zanlı eşzamanlı operasyonla yakalandı.

Aile içi cinayetlerde artış devam ediyor, her gün gazetelerin üçüncü sayfasında buna benzer haberler ile karşılaşılmaya devam ediliyor. Ülkede her şey yolunda diyenlere birde bu sayfalara bakması önerilir.

Hiç yorum yok: