8 Ağustos 2010 Pazar

Anlamlar yüklemek…

Anlamlar yüklemek…

Başbakan anlam yükleme ustasıdır, her hareketine kendince anlamlar yükler. Sıcaklardan beyaz gömlek giyer, kefenim der.

Başbakanın çevresinde olanlarda, onun her konuşmasına ve davranışına anlamlar yükler, yaptığı her harekete bir neden ve sonuç bularak gerçek anlamının dışında anlamalar çıkarırılar…

Anlam yükleyenler için; en anlamı şey ise, kasalarına giren para, davet edildikleri gezilerdir.

Anlamlar yüklemek insanlık tarihi kadar eskidir, genelde kutsal sözlere anlamlar yüklenir, bir de kahraman görülenlerin hayat hikayesi yaratılırken. Kahraman ölür ve kendi cenazesini kaldırır, buna hepimiz inanırız!

Anlamlar yüklemek ve anlamlara yeni anlamlar kazandırmak için erk sahibi olmak gereklidir, çünkü fakir ve gözde olmayanın en anlamı sözü bile değersizidir. Bir zenginin gaz çıkarması bile anlamlar ihtiva ederken, fakir için; ayıp, günah olur!

Anlamlar yüklenirken, o işten ne beklediğimiz ile ilgilidir. Beklentisi olanlar anlamlar yüklerler ve anlamlar içinde kendilerine göre yarattıkları dünya içinde yaşarlar. Anlamlar yükleyenler bol bol hayal kırıklığı yaşarlar, çünkü gerçek ile yüzleştiklerinde aslında kafalarında yarattıkları sanal gerçek ile alakası olmadığı ile yüzleşirler.

Ve anlamlar yükleyenler yüzleşmekten kaçarlar.

Gerçek tarihin çizgi ile, anlamlar yüklenen tarihin çizgisi bir biri ile buluşmaz. Anlam yüklenerek izlenen tarihi çizgisi hep hayal kırıklığı ile sonlanmıştır.

Anlam yüklemek tek tanrılı dini inanç için temel düşüncesi yapısı içinde varlığını korur. Kabala adı verilen öğretiler ve o öğretilerin kurumları, bugün dahi varlığını değişik isimler altında varlığını sürmektedir.

Anlamlar yüklenen sözlere bir anlamda kutsallık özelliği verilir ve sanki, o anlamlar tartışılmaz doğrular kabul edilir. Tartışılmayan doğruları kabul etmeyenleri ise, yoldan çıkmış münafık gözü ile bakılır.

Anlamlar yükleyenler iyi bir mürididir, müridin görevi, verilen görevi sorgulamadan yapmaktır.

Her anlam yüklemek, gerçeğin biraz daha uzaklaşması anlamına gelir. Gerçeği çıplak olarak görmek istiyorsanız, yüklenen anlamaları ortadan kaldırın yeter!

Başbakan beyaz gömlek giydi, sıcaklardan demedi! Beyaz gömleğe kefen biçti!

Anlamlar yükleyen müritler, çıkarları bir gün ortadan kalktığında, anlam yüklenen sözleri tek başına ve yalnız bırakarak sırtlarını dönerler. Yok olmuş dinlerin müritleri, bu gerçeği tüm çıplaklığı ile tarih içinde vurgulamaya devam ediyorlar.

Hiç yorum yok: