6 Mayıs 2008 Salı

Gazeteleri okurken...


Gazeteleri okurken...

Gazete okumaları içinde müthiş haberler ile karşılaşıyor insan. Haber merkezi hangi haberin ilk sayfadan gireceğine karar verirken, gazetenin savunduğu dünya görüşünü göz önüne almak zorundadır.

Sağ basın söyleyeceklerini açık olarak söylemez, fakat attıkları başlıklar ve öne çıkardıkları haber ile söyleyeceklerini söylerler. Bu gazeteleri okurken, haber havuzundan hangi haberi cımbız ile çekmiş diyerek okurum.

Yeni Şafak Gazetesinin 6 Mayıs sayılı baskını incelerken öne çıkarılmış haberler içinde bir haber öne çıktığını gördüm. Biliyoruz ki, AKP içinde bir kadın hakkı ve feminizm konusunda sohbet var bu zaman dilimi içinde. Bu tartışmalar içinde gazete kendi penceresinden kadına bakmış ve sessiz bir şekilde söyleyeceğini söylemiştir.

Ekte gazetenin bugünkü birinci sayfasından aldığım kupürü göreceksiniz. Orada yeni Şafak gazetesi ve AKP kadına nasıl baktığını anlayacaksınız!

“Kadın harcarken özgür!”

Tüketici kadının özgür olduğunu öne çıkarmış, buradan ne anlamak gerek, bunu da sizi yorumlayın derim! AKP kadına nasıl bakıyor?

Hiç yorum yok: