22 Mayıs 2008 Perşembe

Türkiye idamları kaldırdı!

Türkiye idamları kaldırdı!

Türkiye’de idamlar kalkalı çok oldu. Hem de idamı çok isteyenler tarafından kaldırıldı! İdamlar kalkınca neler oldu? İdamı isteyenler kürsülerden ip atar oldular diyeceksiniz değil mi? Ben de öyle denileceğini bildiğim için başka şey söyleyeceğim, faili meçhul ve mafyanın öldürdüğü insan sayısında bir artış oldu! İdamlık olacağını düşündüklerini devlete değil, başka yere havale edilir oldu! Aile meclisleri reşit olmayan çocuğuna havale ederek namusunu temizliyorlar! İdamlar ceza yasamızda yok, fakat ölümler günlük yaşamımızda devam ediyor.

Söz buraya gelince başka bir yöne bakmak gerek, çünkü sadece işi iç güçlere değil, dış güçlere de havale edilir olduğunu son Suudi rejimi altında idam bekleyenleri düşününce kafamda sorular oluşuyor! Önceleri Irak’ta Amerika’ya direnen güçler tarafından boğazı kesilerek ya da kurşun ile öldürülenler aklıma geliyor. Onların suçu; Irak’ta çalışıyor olmak bile yeterliydi. Irak işgal edilmeden Amerikan askerlerini göndermeyen ülkenin insanı orada öldürüldü ve bir süre sonra bu öldürmeler ve kaçırmalar bitti! Neden ve nasıl bittiğini kimse sorgulamadı. Neden bu vahşilik tüm dünya medyası gözü önünde oldu?

Suudi rejimi şimdi ikinci vatandaşımızı idam etmek istiyor. Bu isteklerini tüm dünyaya duyururken bizim iktidar sahipleri oradan gelen hediyeleri kabul ediyor! Bu idam kararlarının gerekçesi ise Allaha ve peygambere söz söylemektir. Sözün neden ve niçin söylendiği ortada değil, biri söyledi demiştir büyük olasılıkla, dil bilgisinin yetersizliği ya da başka nedenlerle kendilerini savunamayan iki vatandaşımız (şimdilik) ölümü bekliyorlar. Kılıç ile peygamberi ve Allah’ı koruyorlar, Allah onların korumasına ihtiyacı varmış gibi! Allah vereceği cezayı ve ödülü kuluna kendisi verir, başkasına bunu havale etmemiştir. Her hangi bir yere saldırı yok, her hangi bir darp yok, sadece söylediği kabul edilen birkaç cümle. O cümlenin varlığı ya da yokluğu bile net değildir. İdam edileceği gün sayılı gözüküyor. Bizimkiler hediyelerin fotoğrafını çekmeye devam ediyorlar! Birkaç defa telefon ile ricada bulunmak vicdan rahatlatmaya yetmez. Çünkü bu idamlar vicdan sorunu değildir.

Türkiye idam kararı olmayan çağdaş bir ülke görünümdedir. Çünkü idamlar geri dönüşü olmayan karar demektir. Suçsuz olarak idam edilenler idamların tarihi içinde durmaktadır. Gerçek adalet idam ile sağlanmıyor, sağlanmış olsaydı çağdaş dünya idamları yasalarından çıkarmazdı. Adaleti sağlayan başka seçenekler varken, idamı gündemine alanlar aslında güçsüz olanlardır. Çünkü güçsüz olanlar önce kendisine engel olduğunu ortadan kaldırmayı düşünür ve bu sayede gücünü korumayı seçer. Fakat insanlık tarihi içinde gücünü sonsuza kadar koruyan hangi iktidar ve güç olmuştur?

Suudi rejimi ya da başka ülkede idam edilmeyi bekleyen vatandaşımıza iktidar ve devletimiz sahip çıkmalıdır. Onların idamını durdurmak ülkemizin gücünü ve itibarını gösterir. Ülkemiz yurtdışında bulunan tüm vatandaşlarının sorunları ile yakından ilgilenmelidir. Aksi halde temsilciliklerin ve büyükelçiliklerin görevi ne olduğu sorgulanır hale gelir. Vatandaşların pasaportlarını uzattığı bir büro olmadığını yaptığı çalışmalar ve etkileri ile göstermek zorundalar.

İdama karşı gösterilecek direnç ülkemizin gelişmişliğinin sınavıdır. Umarım bu sınavı başarı ile geçer ve vatandaşlarımızın idamı durdurulur.

Hiç yorum yok: