20 Ocak 2008 Pazar

Yeni yılın ilk günlerinden…

Yeni yılın ilk günlerinden…
Yeni yıl zam ile başladı, bu arada alkol satılmayan yerler için KDV oranı % 8’e indi, eskiden %18miş. Bu durumdan kim karlı çıktı dersiniz! Laik Türk devleti! Ayrımcılık bu ülke topraklarının en küçük hücresine kadar sinmiş durumda!

Zam haberleri zaman içinde bütün yaşantımızı saracak ve bu zamlar karşısında da eskiden olduğu gibi biraz homurdanacağız, sonra alışacağız, neye alışmadık ki? Zamlar sınırlarımızı zorlamaz, çünkü bizler işini bilen bir milletiz, döner sermaye sağ olsun! Hayallar kurduran piyangoda çekildi, yenisi hemen hafta başınadır, gün geçtikçe fakirleştikçe piyango çeşidi de artmaya devam edecek!

İran vanayı kısar, bize zam olarak döner doğal gaz! Neden kısar, çünkü iç tüketime yetişemez, bu biline biline anlaşma devam eder, İran devleti desteklenir, almadığımız havagazın hava parasını vererek!

Soğuk hava koşulları arasında yeni yıla girdik, taksim meydanında resmi kutlama olmadı ama resmi olmayan taciz olayı her sene olduğu gibi devamlılığını gösterdi! İstanbul iki meydanı canlı bomba korkusundan yasaklandı, sokağa atılacak paramız yok dedik, paramızı sokak yerine havaya attık! Gökyüzünü renkler ile boyadık, gece yarısını geçerken, birbirimize sarıldık, geçmiş yıllarda yaşadığımız acıların bir daha olmaması için!

İstanbul’da kutlama yaparken, Kenya’da 250 kişi seçim sandığından ölü çıkı! Seçim sonuçlarının açıklanması üzerine sokaklar kan gölüne dönmüş. Pakistan’da ise sokaklarda kaç kişinin öldüğü belli bile değildir, sokaklar gerilmiş, rejim sonun ne olacağını bilmediği bir yolda yürümeye çalışıyor. Yanı başında olan savaş, ülkenin geneli yangın yerine döndürmüş durumdadır. Bağdat’ta ise cenaze törenine silahlı saldırı yapılmış, 30 ölü olduğu sanılıyor, ajanslara düşen haberlerde. Irak kan ile sulanmaya devam ediyor.

Fransa’da gece kulüplerinde ve lokantalarda sigara içme yasağı geldi, yeni yıl ile birlikte. Daha önce uygulamaya koyan ülkelerden biri olan Almanya’da yapılan araştırmalarda; dışarıda sigara içenlerin ısınması için kullanılan araçların insan sağlığına zararlı olduğu belirtilen sigaradan daha zararlı olduğu anlaşılmış. Bu sonuca göre; insanı düşünen karar, aslında insanı değil de başka şeyi düşündüğü ortaya çıkıyor, acaba sigara yasağı kimleri karlı çıkartıyor? Sigara içen kişiler için restoranların ve kafelerin arkasında ısıtmalarla ısınan bir açık alan olduğunu söylemden geçmeyeyim, eksik kalmasın bilgi.

El Kaide Türkiye’ye sızmış! Bugün düşen haberler içinde o da vardı, El Kaide neredeydi de sızsın? Eğer ülkemizde yeteri kadar alt yapısı yoksa nasıl sızacak? Irak, Pakistan, Afganistan ve Balkanlarda eğitim görmüş birçok militanın bu ülkede kanlı eylemlere imza atacağı emirler henüz internet sayfalarına düşmediği için göremiyoruz! Geçmişte yaptıkları eylemleri ve yapılan operasyonda yakalananlara baktığımızda yeteri kadar örgütlendikleri görülür. Yılbaşı kutlamalarının iptali arkasında sakın bu sızma haberleri olmasın?

Ekranlarda ve gazetelerde elektronik sigara altında reklamlar yapılıyordu, sağlık bakanlığı sonunda alışkanlık yapıyor diyerek yasaklanmış. Buradan ne gibi sonuç çıkarırsınız? Yasaklama yerine, ‘dikkat alışkanlık yapar!’ diyerek satışı serbest olabilirdi!

Büyük modacı Cemil İpekçi yeni yılda yeni imajı ile girmiş ve hükümetle çatışmanın iyi sonuçlar getirmez diyerek büyük medya patronlarının yolundan gitmiş. Hükümetin siyasi çizgisini destekleyen bir açıklama yapmış ve türban serbest kalana kadar defile yapmama kararı almış. Kişilerin tercihlerine saygı duyulmalı!

İstanbul’da bir imam’da Cuma vaazında çalışan kadınlara karşı bir şey söylemiş, duymayanınız kaldı mı? 'Karınızı çalıştırmayın. Çalışan kadın nefsine hakim olamaz' gibi cemaatine nasihat etmiş. Hükümetimiz belki bu ahlaki koruma yüzünden olsa gerek, işbaşında oldukları süre içinde çalışan kadın sayısı düşmüş! Hocanın dediğini yap, yaptığını yapma derler! Bu lafı söyleyince aklıma Erbakan hoca geldi, nedendir dersiniz?

Gazetelerin internette sayfalarında okurların yazdıkları yazıları okurum sıklıkla. Özelikle Kürt kelimesi geçen haberlerin altındaki yorumlarda ırkçılık düz boyu gitmektedir. Irkçılık bu ülkede serbest! Her türlü küfürlerin yayınlandığı yorumlarda, ahlaka ve saygıya dair hiçbir şey göremezsiniz. Acaba bu okuyucu yorumları suç teşkil etmiyor mu? Yorum yapacak kelime var mı? Yorum yazanlar yazdıklarının ırkçılık olduğunun farkında mı değiller, sanırım ırkçılık bu ülkede okuyucu yorumları içinde ve sokakta normal karşılanıyor. Irkçılık normalleşmiş kısaca.

1.1.2008

Hiç yorum yok: