12 Ocak 2008 Cumartesi

Eski başbakandan çete reisi olur mu?

Eski bir başbakan dolandırıcılık suçundan mahkum olmuş ve ödemedikleri paralar için icraya düşmüş durumdadır.

75 kişiye gitmiş ircaa, icralılıkların isimleri tek tek gazete sayfalarında yayınlandı. Bütün mal varlıkları geçmişte gazetelerde yayınlananların üzerlerinden şimdilerde kaç kuruş çıkacak merak içinde izleyeceğim, çünkü bunlar boşuna icrayı beklemiş olamazlar! Evde bozuk tv, bozuk masayı ircaa memurların önüne koyacaklar, yastık altında tutulan altınlar ise buharlaşacak gibi bir his var içimde.

75 rakamına bir bakın, topluluğu simgeler. Bu 75 kişi bir araya gelmiş ve bilinçli bir şekilde devleti dolandırmak amacıyla örgüt kurmuş durumda oluyorlar. Yani bir çete olarak ele alınabilinir. Düşünebiliyor musunuz, bir dönemin başbakanı çete reisi! Gel de işin içinden çık! Üstelik eline ve diline sahip olan, ehli sünnet bir Müslüman kardeşler topluluğu! Nasıl oluyor da İslam dinini iyi bilen ve uygulayanlar bu şekilde çete kurmuş olurlar, acaba yaptıkları büyük günah değil mi?

Devletin malı kimin malı? Fakir ve fukaranın da hakkı var, onların emeği ve göz nurunu çalmak değil midir? Devlete bildiğimiz gibi zenginin pek katkısı olmaz, devleti ayakta tutan fakirin, fukaranın vergisidir! Fakirden alır zengine veren sisteme devlet deriz yüzyıllardan beridir!

Eski başbakanın hangi hukuk kuralını ihlal ettiğini bilmiyorum ama bildiğim ve okuduğum bir şey var, devlete vermesi gereken parayı vermediği için alacaklı devlet tarafından dava açılmış ve bugünkü cumhurbaşkanı ve eski adalet bakanın da içinde olduğu bir çok üst yönetici bu dava içinde yer almıştı. Nasıl oldu da bu kişiler davadan düştüler bilmiyorum! Şimdi bu davada hüküm giyenler acaba şu anda siyasi hayatlarını nerede devam ettiriyorlar? Ak’ta mı, Saadet’te mi? İki ayrı parti oluşumu içinde bu buharlaşan paraların rolü ne olmuştur?
Ramazan ayı başlamıştır, yakında hacca gideceklerde belirlenecektir. Hacca gitme rekorunu elinde bulunduran Erbakan hoca bu seferde günahlarının affı için yine hacca gidecek midir, giderken 75 suç ortağını da götürecek midir?

13 Eylül 2007

Hiç yorum yok: