10 Ocak 2008 Perşembe

unutulmasınlar diye!

zaman ne kadar çabuk ilerliyor, unutuluyor zaman ilerledikçe. unutulan içimizden birilierin aramızdan ayrılması. unutulan kendi tarihimiz. unutulan kendimiz aslında!
12 mart 1971 askeri darbesi ve askıya alınan demokrasi. gerçi bizde asıya sadece demokras askıya alınmıyor, her darbede birileri de askıya alınıyor. asıp sallandırılıyor insanlar, bir daha olmasın diye! bir daha olmasın diye üç beş adam sallandırılıyor ama olaylar bitmiyor! acılar ve isyanlar yeryüzünü sarmaya devam ediyor. asılan üç fidan oluyor bu darbede. üç yiğit genç ve o gencin asılmaması için yola düşen 10 yiğit genç kızıldere bu darbenin üründür, 6 mayıs bu darbe ile yaşam buldu. o gün meclis salonunda hararetle el kaldırıp idama onay verenler ne yapıyor?
12 mart 1995 bugünde gazi mahallesinde başka bir katliam oldu. ölenler öldükleri ile kaldılar, katiller aramızda hala adalet dağıtmaya devam ediyor!
ölen bir inanı tekmeleyen güvenlik görevlisi hala belki toplum polisi olarak görev yapıyor. o görüntüler hafızalarda hala canlı ve acılar hala kanamakta. unutulmasınlar diyoruz, çünkü unutuldun mu tekrarı hemen geliyor!
unutulmasınlar ve unutturmamak için arada da olsa yakın tarihimize biraz daha bakalım.
acılar bir daha olmaması için, insanlar sallandırmaması için kendimize sahip çıkmak için, unutmayalım!
bugün 12 mart!
acı veren günlerden biri...
acı hala kanıyor, çünkü suçlular hala aramızda bize bakıyorlar!

12. 3 . 2007

Hiç yorum yok: